GPS-es, pulzusmérős műszer edzéshez? Ugyan már! Mutatjuk a jövőt

Lassan több adatot tudhatsz meg saját edzésedről, mint amit anno az első holdutazásnál rögzíteni tudtak

Jópár éve már, hogy elkezdtek divatba jönni a pulzusmérős, GPS-es kerékpáros műszerek, futóórák. Az ezekből nyert adatok alapján aztán okosabban lehetett edzéseket tervezni, versenyekre felkészülni. Ma már tengernyi információt öntenek ránk ezek az eszközök, de úgy látszik, már ez sem elég.

 

A Leomo Type-R új magasságokba emeli az adatbuzériát, a maga 5 darab, kisméretű, tapaszokkal a testre rögzíthető, a központi egységhez bluetooth-on keresztül csatlakozó szenzorával, amik minden elképzelhető mozgásról begyűjtenek minden mérhető adatot. Sőt, ha ez nem lenne elég, még további eszközökkel - pedálfordulat-, sebesség- pulzusmérővel is bővíthető az egység.

Hogy ennek mennyi értelme van a gyakorlatban, az kérdéses. Az átlag futónak, kerékpárosnak nyilván halálmindegy, hogy éppen hány fokos szögben állnak a lábfejei tekerés közben, de egy profinak, aki azzal keresi a kenyerét, hogy századmásodpercekkel gyorsabb vetélytársánál, ez már sokkal fontosabb adat lehet. És ami sokáig a profik játékszere, előbb utóbb a pórnéphez is eljut és nyomkodhatjuk majd mi is, mezei cuccmániás kocasportolók.

Legfrissebb

Életmód

Ha bevállalós vagy, akkor ezt az öt pózt imádni fogod

Tegnap

Ha szeretnéd egy kicsit felpörgetni a kamatyolást extrémebb irányokba, akkor a legjobb helyen jársz. Van öt szexpózunk, ami garantáltan elfújja az eszed (hogy az AC/DC híres, Villámcsapva című számából idézzünk) – és habár elég egyedi mutatványok, szerintünk érdemes bejátszani őket, hátha az egyik bekattan és all-time kedvenccé válik. Tadaaam.

Outdoor

Fénykocka kertbe, sátorba vagy a medencébe

Tegnap

Napelemmel táplált lámpával világítani, mindig valami furcsa, perverz gondolatnak tűnt. Pedig egyáltalán nem az.

Kult & Szórakozás

A Take That is beszállt James Corden Carpool Karaokéjába

Tegnap

Corden ezúttal a Comic Relief kedvéért brit legendákkal kocsikázott, beültette a Take Thatet is a kocsijába, akik már egy kisautóba is beférnek, annyira megfogyatkoztak. Azért nem szép tőlük, hogy így elröhögnek olyan poptörténeti, komoly klasszikusokat, mint a Babe.

Autó-motor

Nemcsak a BMW, hanem a MINI és a Rolls-Royce jövőjét is felfedték

Tegnap

Bepillantást nyerhetsz a jövőbe.

Kult & Szórakozás

Itt a Justice League új előzetese

Tegnap

A DC legutóbbi mozijai után azért nem kicsit félünk Zack Snyder szuperhős-orgiájától, de Az igazság ligája új trailere azért elég komoly látványorgiát pakol le az asztalra. November 16-án derül ki, érdemes volt-e tartani tőle.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon