Íme, a törhetetlen drón

Vonz a drónreptetés, de félsz, hogy az első akadálynál porrá zúzod a gépet? Akkor ezt neked találták ki!

Brit, svájci tudósok megalkották a törhetetlen drónt. A repülésre képtelennek tűnő, nyeklő-nyakló, külső rugalmas vázszerkezetet a vezérlést is magába foglaló belső rész tartja mereven. Utóbbi négy mágnessel csatlakozik a rotorokat tartó kerethez. Ha lezuhan, a mágnesekről leszakad a külső rész rotorostul, és a teljes gép látszólag ripityára törik. A varázslat akkor jön, amikor elvész az összes mozgási energia, és a gép már nyugodtan fekszik a földön. Ekkor a mágnesek magukhoz rántják a keretet és a drón újra régi pompájában tündököl. Máris repülhet tovább.

A svájci tervezőket a rovarok inspirálták amikor megálmodták az apró, törhetetlen négymotorost, de sajnos egyelőre csak a prototípus készült el. A rugalmas keret alig 0,3 mm vastag üvegszál-erősítésű műanyagból készül, amihez négy ponton csatlakozik a középső rész, illetve négy gumi is segít stabilra feszíteni a vázat. Állítólag ötven, két méter magasból történő zuhanást, ütközést minden látható sérülés nélkül túlél. Drukkoljunk, hogy minél hamarabb vívhassunk hasonlókkal fájdalommentes légi csatákat a kert végében.

Legfrissebb

Életmód

Ha bevállalós vagy, akkor ezt az öt pózt imádni fogod

Tegnap

Ha szeretnéd egy kicsit felpörgetni a kamatyolást extrémebb irányokba, akkor a legjobb helyen jársz. Van öt szexpózunk, ami garantáltan elfújja az eszed (hogy az AC/DC híres, Villámcsapva című számából idézzünk) – és habár elég egyedi mutatványok, szerintünk érdemes bejátszani őket, hátha az egyik bekattan és all-time kedvenccé válik. Tadaaam.

Outdoor

Fénykocka kertbe, sátorba vagy a medencébe

Tegnap

Napelemmel táplált lámpával világítani, mindig valami furcsa, perverz gondolatnak tűnt. Pedig egyáltalán nem az.

Kult & Szórakozás

A Take That is beszállt James Corden Carpool Karaokéjába

Tegnap

Corden ezúttal a Comic Relief kedvéért brit legendákkal kocsikázott, beültette a Take Thatet is a kocsijába, akik már egy kisautóba is beférnek, annyira megfogyatkoztak. Azért nem szép tőlük, hogy így elröhögnek olyan poptörténeti, komoly klasszikusokat, mint a Babe.

Autó-motor

Nemcsak a BMW, hanem a MINI és a Rolls-Royce jövőjét is felfedték

Tegnap

Bepillantást nyerhetsz a jövőbe.

Kult & Szórakozás

Itt a Justice League új előzetese

Tegnap

A DC legutóbbi mozijai után azért nem kicsit félünk Zack Snyder szuperhős-orgiájától, de Az igazság ligája új trailere azért elég komoly látványorgiát pakol le az asztalra. November 16-án derül ki, érdemes volt-e tartani tőle.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon