A hétköznapi magyar hős, aki 60 kilót fogyott, kipattintotta magát, majd becsajozott

Általában mosolygunk a neten, főleg a Facebookon felbukkanó hirdetésekben látható before-after fotókon, annyira kilóg a lóláb. Őrfalvy Gusztáv viszont a before-after fotók magyarországi helytartója lehetne ezekkel a képekkel, pláne, hogy még valódiak is. Egy inspiráló történet következik, ahol a főhős nemcsak egy új testre, de egy teljesen új életre és barátnőre is lelt.

Guszti hivatásos sportolói pályafutásával kapcsolatos reményei 13 évesen egy csapásra elillantak. Utánpótlás-focistaként egy meccsen darabokra tört a térde, az orvos meg azt mondta neki, egy életre felejtse el a sportot és örüljön, hogy egyáltalán tud még járni.

A kis srác erre érthető módon úgy reagált, hogy befordult. Kerülte a volt csapattársakat, egyáltalán nem mozgott és természetesen a kajálásba menekült. Klasszikus alapsztori, ezt évekig lelkesen csinálta is, szisztematikus munkával egy szép kólásüveg testet épített fel.

És ebből mi lett? Ezután a túlsúly miatt fordult be, naná. De ez ellen legalább elkezdett küzdeni a maga abszolút laikus módján: napi egyszer evett, egy szelet pizzát. Ettől persze valamennyit fogyott, azonban a hirtelen súlyvesztéstől megereszkedett a bőre. Erősen vitaminhiányos, legyengült szervezettel ment le az edzőterembe.

A mese itt úgy folytatódott, ahogy illik: találkozott egy személyi edzővel, Schönekker "Söni" Lászlóval , aki rádumálta, hogy próbáljanak ki egy edzést együtt, engedje, hogy segítsen profi módon fogyni.

A közös munka pedig immáron két éve tart, az eredmény pedig: Guszti 150 kg-ról 90 kg-ra fogyott, és rettenetesen ki lett pattintva, tök új ember lett belőle.

Nézzük a munka lépéseit:

  • Első fázisa a vázizomzat-építés volt, a helytelen táplálkozásnak köszönhetően ez ugyanis teljesen elfogyott.
  • Napi ötszöri fitneszes étkezés. Alanyunk egyszerűen nem akarta elhinni, hogy tele gyomorral is lehet fogyni.
  • A helyes étkezést étrend-kiegészítőkkel tökéletesítették: pótolták a vitaminokat, ásványi anyagokat, elkezdték az aminosavak, a fehérje és az l-karnitin bevitelét.
  • Az edzést kardió mozgásokkal és saját testsúlyos alapgyakorlatokkal kezdték.
  • Kezdetben rendkívül óvatosan terhelték a sérült térdet.
  • A fizikai aktivitást fokozatosan növelték, mígnem elérték a heti 3 súlyzós és 2 kardió edzést.
  • Azt is meg kellett tanulnia Gusztinak, hogy ne kilókban gondolkodjon, hanem egy esztétikus fizikum elérését tűzze ki célul.

Mára ez az egész életmódként rögzült, ahol a kemény munkával felépített és kidolgozott izomzat tökéletesítése zajlik. Ez jelenleg heti 5 súlyzós edzést jelent, amit egy táplálék-kiegészítő csomaggal tettek és tesznek még hatékonyabbá, melyben fehérjepor, multivitamin, fogyasztó kapszula és komplex zsírsav volt.

Gusztávunk sokkal magabiztosabb, nyitottabb lett, óriásit nőtt az önbizalma, aminek köszönhetően dögös barátnőt is talált. Sőt, most már egy fitneszversenyen is megméretteti magát, fitneszmodell kategóriában.

Egy játékot is meghirdetett a BioTechUSA, ahol a nyertes egy 3 hónapos átalakító programon vesz majd részt, ahol Schönekker László biztosítja a táplálkozási tanácsadást és a személyi edzést, a cég pedig a táplálék-kiegészítőket. Itt tudsz jelentkezni!

Semmiképp sem szeretnénk általánosítani, hogy egy szép nő nem lehet okos, mert akad számtalan ellenpélda, de az igen ritka, hogy ennyire, és hogy sakkozzon. Szóval Alexandra Botezben egyesül a szépség és a tudás. Két éve már mutattuk, de arra jutottunk, hogy ideje felidézni a nevét és a fotókat.

Alexandra, mint a legtöbb zseniális sakkozó, már egészen fiatalon kitűnt tehetségével, 2010-ben, 15 évesen U16-os női bajnok lett Kanadában, egy év múlva, tehát tizenhat évesen, pedig egy százezer dolláros ösztöndíjat kapott a Texasi Egyetemre. 2013-ban szerezte meg a FIDE mesteri címet, miközben az U18-as bajnokságot is megnyerte holtversenyben, 2012-ben pedig a sakkolimpián is debütált.

Ritkán osztják ilyen bőkezűen az észt és a bájt egy személyre, még ritkább, ha valaki ezt jóra használja, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ő a sakkozás Krammer Anettje.

És bizony erre a világ nagy kommentelői is rácsodálkoztak, és olyan kínos sztereotípiákra világítottak rá, amivel mi nem is szeretnénk azonosulni: "Úristen, ez majdnem olyan, mintha a szép emberek is lehetnének okosak!"

Zokogunk és vigyorgunk. És rohanunk ugrókötelet és fekete legginst vásárolni, no meg rettenetes kosarascipőt.

Mert bár nem akarunk úgy kinézni, mint Doutzen Kroes (és edzője), de ott akarunk lenni mellette, bármit is csináljon, bárhogy. A Victoria's Secret szupermodellje workout-oktatófilmet csinált négy éve egy szakedzővel, és most megmutatjuk újra. Mert kell több motiváció, hogy elkezdj edzeni?

A Victoria's Secret Sport kedvéért az akkor 29 éves holland modell, Doutzen összeállt Michael Olajide workout edzővel, és elkészült a The Sexiest Workout Ever című videó. A címe minden elmond, nemigen tévednek.

Hogy ki az azóta 31 éves, tökéletes alakú modell, Doutzen? Mutatjuk még kevesebb ruhában. (Van férje.)