20 évvel idősebb lehetett az NBA-játékos annál, mint amiről tudtak

Így aztán vélhetően Manute Bol volt minden idők legidősebb játékosa az NBA-ben.

Hogy ki volt Bol, és miért volt különleges? Egyetlen képpel mindent megértesz:

Manute Bol 231 centis volt, vagyis a legnagyobb centereknél is egy fejjel magasabb, a karfesztávolsága pedig 259 cm volt. Egy óriás.

Azonban nagy karriert nem futott be, mivel a 100 kilót sem érte el, és a tehetsége is limitált volt. A magassága arra volt elég, hogy tíz szezont lehúzzon a világ legjobb bajnokságában, miközben ilyen méretekkel sem tudott egyetlen szezonban sem hatnál több lepattanót szedni.

Azonban ennél érdekesebb sztori bukkant a felszínre most, Kevin Mackey, aki a '80-as években a Cleveland State egyetem vezetőedzője volt, nyilatkozott Adam Zagoriának, a SNY.tv riporterének. A jelenleg játékosmegfigyelőként dolgozó Mackey izgalmas információkkal állt elő a dél-szudáni játékosról.

Amikor ez történt, a bevándorlási hivatal emberei is ott voltak Mackey irodájában a Cleveland State-en, de nem volt ellenvetésünk, mert mind a csapatnak szurkoltak, rendszeresen jártak a meccsekre. Amikor megtörtént a leigazolása, azonnal híre ment, senki sem látott akkoriban ilyen srácot.

Bol végül egyetlen percet sem játszott a Cleveland State-ben, az egész programot felfüggesztették, mert állítólag az iskola fizetett Bolnak és más afrikai születésű játékosnak is. Ezt egyébként Mackey és Bol is tagadta, de azért sejthető, hogy ez akkoriban így működött.

Ehelyett Bol egy szezont lehúzott Bridgeport Egyetemen, ott 22,5 pontot, 13,5 lepattanót és 7,1 blokkot átlagolt, ment is az NBA-draftra.

Ekkor azt gondolták, hogy 23 éves, Mackey szerint azonban már inkább közelebb lehetett a 40-hez, vagyis szerinte 40 és 50 éves kora között játszhatott az NBA-ben. Elvileg 32 éves korában vonult vissza az NBA-ből, majd 47 éves korában halt meg, ám ha Mackey története igaz, akkor Bol minden idők legidősebb NBA-játékosa volt.

Mackey elméletét támasztja alá Jayson Williams története is, aki a Sixersnél volt csapattársa Bolnak.

Eddig Nat Hickey tartotta a csúcsot, ő 45 évesen két meccset játszott a Providence Steamrollersnél, de ezek után simán lehet, hogy Bol rávert öt-tíz évet.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon