Legalábbis a Footy headlines szerint, mely a mezekre szakosodott site, tehát ott tudják, mit beszélnek, ismerik az új szezon összes mezét.

A szaklap tehát a 2015–16-os szezon hazai, vendég és harmadik számú európai dresszeit rangsorolta, amivel egyébként nehéz vitatkozni. A sorrenden viszont feltétlenül, de ettől még ez a tíz mez tényleg fura.

Van amelyiknek a színei randák, akad, ahol a grafikus tolta túl, de a szponzor is képes teljesen szétbarmolni egy amúgy nem is rossz felsőt.

10. FC Porto, vendég

A New Balance szállítja a Portónak a szettet, és rögtön be is újított: kakaó barnát kaptak a kék-fehérek, történetük során először. De azért a kék sem maradt le a dizájnról, a mellen egy csík és az ujjak végződése élénk kék. Ja és a barna árnyalataival is játszik. Nekünk egyébként nincs bajunk vele.

9.  CD Guijuelo, vendég

A spanyol alsóbb osztályokban már hagyomány, hogy rámennek az extrákra, meg a rondára. A brokkolis és sörös mez után itt a sonkás. Ez tényleg minden idők egyikje.

8. Rayo Vallecano, harmadik számú

A Kelme az egérszürkét kombinálta a rózsaszínnel, ami igen ízlésesre sikerült. Viszont legalább a rákellenes küzdelem masnija ott figyel.

7. Wolfsburg, vendég

A Kappa a BL-be készülő Wolfsburgnak olyan mezt gyártott, ami teljesen pszichotikus hatást tud kiváltani. Nem értjük, mi ez a kék ott, ráadásul abból még gatyát is adtak, igazán szörnyűre sikerült.

6. Kaiserslautern, harmadik

A Bundesliga 2-es csapatnak ez csak a harmadik opció, aligha fogják sokszor használni. Ezt az asztalterítőt az Uhlsport rakta össze. És még gombos-galléros is, semmi se utal arra, hogy ez egy mez.

5. Juventus, vendég

Láttuk már a Juvét rózsaszínűben, már nem is lepődtünk meg, tökre belefér. De most sikerült tovább fokozni egy sötétebb, talán ciklámen csíkkal meg ujjvéggel. A feketével kombinálva mérsékelten ízléses az egész.

4. Ajax, vendég

Nálunk ez nem lenne a listán, ez a szín (solar zöld?) elég kúl, pláne úgy, hogy fekete rajta a logó, a címer és a szponzorfelirat is. Amit viszont túltoltak, az a piros-fekete szegély az alján. Na az minek?!

3. Sturm Graz, hazai

Itt egy hazai mez, amit büntetni kellene. A Sturm hagyományosan fekete-fehér csíkos volt, most meg a víz ihlette a grafikusokat. Ez ilyen hullámzás vagy mi. De ezt még nem érezték elég gáznak a tervezők, így kapott egy "Ajax zöldet" az ujjvég.

2. Düsseldorf, harmadik

Itt a színkombináció és a minta is remek lett, a Puma mindent bedobott, hogy a lista elejére kerüljön. A sötétzöld mellé rózsaszínt adott, és teknősmintát. Ez a legrondább mez.

1. Norwich, hazai

Az élre mégis a Norwich került, ám nem az Errea hibája miatt. A mez teljesen hagyományosan norwichos, ám a szponzor tökéletesen elrontott minden tervezést: a nagy sárga négyzet miatt olyan, mintha kivágtak volna egy darabot a zöldből. Talán, ha kapott volna egy vékony keretet az egész?!

Ezek pedig itt minden idők legrondább mezei.

Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát éled? Nézed? Fogadsz is?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Újabb fogadási balhéba keveredett a korábban tíz hónapra eltiltott Tonali

Littler a Premier League-ben is felért a csúcsra

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés