A 22 éves lett srác, akit imád New York

Kristaps Porzingis eddig nagyon komoly szezont fut az NBA-ben.

A New York Knicks az NBA egyik legnagyobb múltú csapata, de az elmúlt években pocsékul teljesít a franchise. Carmelo Anthony nem hozta, amit tőle vártak, most viszont úgy tűnik, van amiért akiért meccsre járniuk a Knicks-fanoknak.

Porzingis két éve került az NBA-be, 2015-ben a negyedik helyen draftolta a New York, bár akkor a szurkolók egy része nagyon nem értette, miért – a számukra ismeretlen – lett srácot választották. (Nem ez az egyetlen hasonló videó, ahol a szurkolók finoman szólva sem voltak elégedettek.)

A 221 centis Porzingis aztán már az első szezonjában bizonyított, és az első két éve egész ígéretes volt. A nyáron Anthonyt elengedte a NYK, ami azt jelenti, hogy a lett srác lett (bocsi) a csapat első számú vezére, és eddig úgy tűnik, hogy ennél jobb nem történhetett volna a New Yorkkal.

Porzingist most választották a hét játékosának Keleten, eddig 30 pontot és 7.5 lepattanót átlagol. Az éjjel a Charlotte ellen például egymás után három blokkot is kiosztott:

A legvégén pedig az ő kosarával nyert a Knicks, összességében ismét remekelt:

A New York a legutóbbi hét meccséből hatot megnyert, 6–4 a mérlege, és úgy tűnik, hogy idén legalább a rájátszásért fognak küzdeni, ami az elmúlt évek kilátástalanságát ismerve már komoly előrelépés. Na, meg van egy Porzingis a csapatban, aki már most kivételes játékos, és ha a fejlődése nem áll meg, akkor a liga egyik legjobbja lehet hamarosan. Akárcsak egy másik európai srác:

A görög szegénynegyedből kitörve lehet minden idők legjobbja

Giannis Antetokounmpo nevét érdemes még úgyis megjegyezni, hogy leírni egyáltalán nem könnyű. A görög kosarasnak már-már filmbe illő a sztorija: néhány éve még a görög utcákon árult órákat, most az NBA legnagyobb szenzációjának tartják. „Soha nem láttam hozzá hasonlót. Ha igazán akarja és keményen dolgozik, akkor minden idők legjobbja lehet.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon