A Football Manager alapján akarták behívni a válogatottba, de ráfáztak

A Football Manager nevű focis szimulátort olyan komolyan veszik a nemzetközi fociban, hogy sokszor a játékosokról is onnan informálódnak.

Ezt tette a bolíviai szövetség is, aki Ruben Aguilart akarta behívni a válogatottba. Aguilar a francia élvonalban, a Montpellier-ben futballozik, az elmúlt időben nem is rosszul. A bolíviai szövetség az FM-ben csekkolta a játékost, ahol az szerepel, hogy kettős állampolgárságú, francia és bolíviai.

A játékos viszont jelezte, hogy nincs bolíviai útlevele, és semmilyen köze nincs az országhoz, anyai ágon francia, apai ágon spanyol. A bolíviaiak a Football Manager egyik adatbázishibájának dőltek be, a játékban Aguilar valóban úgy szerepel, mint aki francia és bolíviai állampolgárságú.

Ez a komikus sztori is mutatja, mennyire bíznak és milyen szinten komolyan veszik a profi klubok, válogatottak az FM-et. Például Firminót is ott fedezték fel:

Az megvan, hogy a Liverpool brazilját a Football Managerben fedezték fel?

A Hoffenheim játékosmegfigyelője szerint Roberto Firminót először a Football Managerben nézték ki. Majd 2011-ben négymillió euróért leigazolták a brazil másodosztályban szereplő Figueirensétől. Az elején még úgy tűnt, hogy sima pénzkidobás volt a brazil támadó megszerzése, végül azonban 153 meccsen 49 gólt lőtt és kiosztott 36 gólpasszt.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon