Itt a sisak, ami minden amerikaifocista vágya

Az amerikaifoci elég tökös és kemény sportág, iszonyat tömegek ütköznek egymásnak, ezért a védőfelszerelés nélkülözhetetlen, és néha még az sem elég.

Az NFL-ben nagy problémát jelent a rengeteg fejsérülés, csak ebben az idényben 200 körüli agyrázkódást regisztráltak, eddig. Így nem is mondunk hülyeséget, ha azt állítjuk, a sportág legfontosabb felszerelése a sisak.

Meglepő, de az NFL is végre valós problémaként kezeli a fejsérüléseket, ráadásul annyira komolyan veszi, hogy (anyagilag is) támogatja is a védőfelszerelések fejlesztését.

És akkor itt kerül képbe a seattle-i cég, a Vicis, amely egy olyan sisakkal állt elő (Zero1), ami anyagában sokkal rugalmasabb a jelenlegi fejvédőknél, így nagyban csökken az agyrázkódás esélye.

helmet1

A tesztek során kiderült, hogy a Zero1 a jelenleg használt Riddle és Shutt sisakjainál 20-50 százalékkal jobban tompítja a fejet ért erőhatásokat. Egyébként már 5 százalékos tompítás esetében is 40 százalékkal csökkenhet az agyrázkódás esélye, de nyilván – és azt a cég is elismeri – lehetetlen 100 százalékos védelmet biztosító sisakot tervezni.

helmet3

(Forrás: wired.com)

Az NFL-rájátszását nézed? Érdemes. Fogadsz is?

Babos Timiék szenzációsan menetelnek Wimbledonban, döntőbe jutott Jaroszlava Svedova oldalán női párosban. Ennek apropóján eszünkbe jutott egy korábbi válogatásunk a teniszről, noha nem ezzel azonosítjuk a női teniszezőket.

Csodálatos sportág a tenisz, tele fitt emberekkel, csinos, ízlésesen izmos, tónusos nőkkel, akik szemtelenül rövid és szűk cuccokban izzadnak hétről hétre. És akiknek minden mozdulatát fotósok hada örökíti meg. Íme tíz nem kicsit erotikus kép az egyik legerotikusabb sportágról.

És végül egy szimbolikus képpár.

Adil Rami csaja, Sidonie a képek alapján egy igazi belevaló fehérneműmodell szuperpuma. Szóval, ha nagy a baj az elődöntő után, Adil meg lesz vigasztalva. De ha nyernek, akkor az otthoni ünneplés is izgalmas lehet.

Sidonie Biémont-ról annyit lehet tudni, hogy a Sevilla francia középhátvédjének, Adil Raminak a csaja, és néha feltűnik műsorokban ilyen feszes, fekete cuccokban.

Adil Ramiról meg annyit, hogy ma este Eb-elődöntőt játszik a francia válogatott színeiben Németország ellen. Sidonie nagyon szorít érte.

Aztán persze tudjuk azt is Biémont kisasszonyról, hogy sokat fotózzák bugyiban vagy bikiniben, de azért készülnek róla sokkal visszafogottabb fotók is.

De biztosak vagyunk benne, hogy téged inkább az előbbi verzió érdekel. Szóval tessék, ő Sidonie, gyönyörködjünk.

És íme a bizonyíték. Adil és Biémont kisasszony, személyesen.