Itt a sisak, ami minden amerikaifocista vágya

Az amerikaifoci elég tökös és kemény sportág, iszonyat tömegek ütköznek egymásnak, ezért a védőfelszerelés nélkülözhetetlen, és néha még az sem elég.

Az NFL-ben nagy problémát jelent a rengeteg fejsérülés, csak ebben az idényben 200 körüli agyrázkódást regisztráltak, eddig. Így nem is mondunk hülyeséget, ha azt állítjuk, a sportág legfontosabb felszerelése a sisak.

Meglepő, de az NFL is végre valós problémaként kezeli a fejsérüléseket, ráadásul annyira komolyan veszi, hogy (anyagilag is) támogatja is a védőfelszerelések fejlesztését.

És akkor itt kerül képbe a seattle-i cég, a Vicis, amely egy olyan sisakkal állt elő (Zero1), ami anyagában sokkal rugalmasabb a jelenlegi fejvédőknél, így nagyban csökken az agyrázkódás esélye.

A tesztek során kiderült, hogy a Zero1 a jelenleg használt Riddle és Shutt sisakjainál 20-50 százalékkal jobban tompítja a fejet ért erőhatásokat. Egyébként már 5 százalékos tompítás esetében is 40 százalékkal csökkenhet az agyrázkódás esélye, de nyilván – és azt a cég is elismeri – lehetetlen 100 százalékos védelmet biztosító sisakot tervezni.

(Forrás: wired.com)

Az NFL-rájátszását nézed? Érdemes. Fogadsz is?

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon