Itt a sisak, ami minden amerikaifocista vágya

Az amerikaifoci elég tökös és kemény sportág, iszonyat tömegek ütköznek egymásnak, ezért a védőfelszerelés nélkülözhetetlen, és néha még az sem elég.

Az NFL-ben nagy problémát jelent a rengeteg fejsérülés, csak ebben az idényben 200 körüli agyrázkódást regisztráltak, eddig. Így nem is mondunk hülyeséget, ha azt állítjuk, a sportág legfontosabb felszerelése a sisak.

Meglepő, de az NFL is végre valós problémaként kezeli a fejsérüléseket, ráadásul annyira komolyan veszi, hogy (anyagilag is) támogatja is a védőfelszerelések fejlesztését.

És akkor itt kerül képbe a seattle-i cég, a Vicis, amely egy olyan sisakkal állt elő (Zero1), ami anyagában sokkal rugalmasabb a jelenlegi fejvédőknél, így nagyban csökken az agyrázkódás esélye.

helmet1

A tesztek során kiderült, hogy a Zero1 a jelenleg használt Riddle és Shutt sisakjainál 20-50 százalékkal jobban tompítja a fejet ért erőhatásokat. Egyébként már 5 százalékos tompítás esetében is 40 százalékkal csökkenhet az agyrázkódás esélye, de nyilván – és azt a cég is elismeri – lehetetlen 100 százalékos védelmet biztosító sisakot tervezni.

helmet3

(Forrás: wired.com)

Az NFL-rájátszását nézed? Érdemes. Fogadsz is?

A labdarúgás az egyik legszebb, legérdekesebb és persze legnépszerűbb sportág, imádjuk is rendíthetetlenül, ám van néhány árnyoldala: ezek közül is a legsötétebb a műesés, a színészkedés, ami évek óta stabilan a virágkorát éli. Összeszedtük a leglátványosabbakat, Ronaldótól Busquetsen át Ashley Youngig. Kiábrándító, de ne add fel!

Vége az olimpiának, vagyis most már maximálisan fókuszálhatunk a focira, itt az NB I, Nagy Ádám már játszik a Serie A-ban, nyakunkon a BL-csoportkör. Úgyhogy legyünk gyorsan túl a legmocskosabb részeken.

#1. Új állatfaj: a holland bakkecske

#2. Nyakból arcba kisugárzó borzalmas fájdalom

#3. Nem túl jó reakcióidő

#4. Érintkezéssel ritka gyorsan terjedő ájulásos vírus

#5. Cé most épp az oldalvonalban botlott meg

#6. Olasz távolugró

#7. Ashley Young, az angol Jászai-díjas

#8. Hol a bíró? Hol a labda? Jaj!

#9. Bale szimplán csak megijedt

#10. Az Ecuadori kézzel önverő című chilei színdarab

#11. A legnagyobb klasszikus: Rivaldo művész úr

#12. Ott is látnak? Itt is látnak? Akkor dekurvárafáj!

#13. Carroll és a nehéz labda esete

#14. Emberek, ott hal meg a pályán!

#15. Annyira büdös a szád, hogy beájulok!

#16. Neymar Jr., a kezdő kaszkadőr

#17. Na a harmadik lépés már tényleg baromira fájt volna

#18. Homorítás, hasas. Összpontszám: 8.75

#19. Hopp, arra én most rárepülök!

#20. És a leghíresebb – kukucs, Sergio vagyok!

(Forrás: buzzfeed.com)

Babos Timiék szenzációsan menetelnek Wimbledonban, döntőbe jutott Jaroszlava Svedova oldalán női párosban. Ennek apropóján eszünkbe jutott egy korábbi válogatásunk a teniszről, noha nem ezzel azonosítjuk a női teniszezőket.

Csodálatos sportág a tenisz, tele fitt emberekkel, csinos, ízlésesen izmos, tónusos nőkkel, akik szemtelenül rövid és szűk cuccokban izzadnak hétről hétre. És akiknek minden mozdulatát fotósok hada örökíti meg. Íme tíz nem kicsit erotikus kép az egyik legerotikusabb sportágról.

És végül egy szimbolikus képpár.