Milyen lesz a Messi nélküli Barca? Meddig lesz Mou a Chelsea edzője?

A játéknap, illetve a következő hetek legégetőbb kérdése az lesz, vajon hogyan oldja meg a Barcelona Messi hiányát. Az első válaszlehetőség a Bayer Leverkusen ellen következik. Eközben José Mourinho pedig lassan az állásával játszik.

Hiába a világ legjobb csapata a Barcelona, ha kiesik a világ legjobb játékosa, akkor lehet, hogy csak egy mezei jó csapat lesz belőle. Erre azonban ritkán kerül sor, merthogy Leo Messi szerencsére nagyon ritkán sérült: de most az, majd két hónapra kiesett. Számtalan kérdés merül fel, úgymint "ki veszi át a vezér szerepét?", "marad-e a háromcsatáros rendszer?", "Neymar képes lesz-e egyet előrelépni a ranglétrán?", "így is tudnak-e eggyel többet lőni, mint kapni?".

Messi szalagszakadása lehetőséget ad a brazil fenoménnak arra, hogy vezér legyen, akárcsak a brazil válogatottban, de persze azért ebben a csapatban akad még így is pár zseni, ott van például Iniesta, aki a kapitány is ugye. Suárez is remek focista, de ő biztosan nem vezérbika, noha a gólokat tudja szállítani Messi nélkül is. Amennyiben marad a 4-3-3 a Leverkusen ellen is, márpedig miért ne maradna, Neymar fog visszalépkedni a labdákért Messi helyett, ő képes hasonlóan zseniális labdákat adni, csak épp most nem két zseni kéri őket, hanem Suárez és mondjuk Munir. Vagy Sandro. Ja, mert Rafinha is sérült, aki állandó beugró volt a három zseni helyére.

Ennek ellenére nem tudjuk elképzelni, hogy ne nyerjen a Barcelona, ha a védelme nem követ el kapitális hibákat, akkor akár két góllal is. Suárezben minimum egy benne van.

A Chelsea-nél nincs olyan gond, mint Barcelonában, nem sérült a legjobb, csak épp valamiért teljesen darabjaira hullott a bajnokságot simán megnyerő csapat. Hogy a kémia múlt-e el Mou és a játékosai között, vagy a felkészülésbe csúszott-e hiba, vagy simán csak pechesek, nehéz eldönteni, de majdnem biztos, hogy Abramovics nem tűri sokáig ezt a pocsék szereplést. Hét forduló után 14. helyen állnak a kékek a PL-ben, 8 pont hátrányt szedtek össze az MU-val szemben, és meglepően sok gólt kapnak. Mondjuk a BL-ben simán szétkapták a Tel-Avivot (4-0).

A Porto viszont nem a Maccabi, április óta veretlen tétmeccsen, és hiába ment el a fél csapat (Jackson Martínez, Danilo, Alex Sandro, Quaresma, Casemiro, Ó. Torres), mégis vezeti a bajnokságot. A Mourinho vs Casillas ütközet izgalmas lesz, akárcsak a meccs. Ikszet várunk.

A Bayern és a Arsenal tuti, hogy nyer, de mi a Zenit győzelmét rakjuk még rá a szelvényre, mert szinte kizárt, hogy ne nyomja le a Gentet abban a nevetséges csoportban. Az oroszok Valenciában is nyertek, pedig a spanyol csapat tűnt a legerősebbnek. Hulk bombaformában van, Dzsuba és Satov is remekel, sima H.

Ez a teljes keddi program:

E-csoport
20.45: Barcelona–Bayer Leverkusen (Tv: M4)
20.45: BATE–AS Roma

F-csoport
20.45: Bayern München–Dinamo Zagreb (Tv: Sport1)
20.45: Arsenal–Olympiakosz (Tv: AMC)

G-csoport
20.45: Maccabi Tel-Aviv–Dinamo Kijev
20.45: FC Porto–Chelsea (Tv: Sport2)

H-csoport
20.45: Olympique Lyon–Valencia
20.45: Zenit–Gent

Mi ezt a szelvény játsszuk meg:

Fogadok most!

(Fotó: AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon