Nem fogod elhinni, hány embert küldtek le a Boca-River barátságos meccsen

A két Buenos Aires-i csapat továbbra sem kedveli egymást.

A Boca Juniors-River Plate rivalizálás olyasmi, ami mellett a Real-Barca kellemes tűzoltómajálisnak számít, így nem meglepő, hogy a január 24-i szuperklasszikuson öt kiállítás történt. Az viszont nehezen érthető, hogyan sikerült ezt egy tulajdonképpen jelentéktelen, tét nélküli meccsen összehozni. A videót nézve kiderül, hogy elképesztően durva becsúszások és egyéb finomságok történtek, kész csoda, hogy nem tört el pár láb.

A 78. percben a Boca már csak nyolc emberrel volt a pályán, amikor két River játékost, Leonardo Pisculichit és Jonathan Maldanát is kiállította a bíró, utóbbit azért, mert lefejelte Carloz Tevezt.

Öt kiállítás… Nincs itt semmi látnivaló, csak egy szimpla Boca-River.

Semmiképp sem szeretnénk általánosítani, hogy egy szép nő nem lehet okos, mert akad számtalan ellenpélda, de az igen ritka, hogy ennyire, és hogy sakkozzon. Szóval Alexandra Botezben egyesül a szépség és a tudás. Két éve már mutattuk, de arra jutottunk, hogy ideje felidézni a nevét és a fotókat.

Alexandra, mint a legtöbb zseniális sakkozó, már egészen fiatalon kitűnt tehetségével, 2010-ben, 15 évesen U16-os női bajnok lett Kanadában, egy év múlva, tehát tizenhat évesen, pedig egy százezer dolláros ösztöndíjat kapott a Texasi Egyetemre. 2013-ban szerezte meg a FIDE mesteri címet, miközben az U18-as bajnokságot is megnyerte holtversenyben, 2012-ben pedig a sakkolimpián is debütált.

Ritkán osztják ilyen bőkezűen az észt és a bájt egy személyre, még ritkább, ha valaki ezt jóra használja, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ő a sakkozás Krammer Anettje.

És bizony erre a világ nagy kommentelői is rácsodálkoztak, és olyan kínos sztereotípiákra világítottak rá, amivel mi nem is szeretnénk azonosulni: "Úristen, ez majdnem olyan, mintha a szép emberek is lehetnének okosak!"

Zokogunk és vigyorgunk. És rohanunk ugrókötelet és fekete legginst vásárolni, no meg rettenetes kosarascipőt.

Mert bár nem akarunk úgy kinézni, mint Doutzen Kroes (és edzője), de ott akarunk lenni mellette, bármit is csináljon, bárhogy. A Victoria's Secret szupermodellje workout-oktatófilmet csinált négy éve egy szakedzővel, és most megmutatjuk újra. Mert kell több motiváció, hogy elkezdj edzeni?

A Victoria's Secret Sport kedvéért az akkor 29 éves holland modell, Doutzen összeállt Michael Olajide workout edzővel, és elkészült a The Sexiest Workout Ever című videó. A címe minden elmond, nemigen tévednek.

Hogy ki az azóta 31 éves, tökéletes alakú modell, Doutzen? Mutatjuk még kevesebb ruhában. (Van férje.)