Dárdai Pál kirúgta balhézó játékosát

Anisz Ben-Hatirának ennek ellenére mázlija volt, még éppen belefért az átigazolási időszakba.

A tunéziai származású játékos a szombati Werder Bremen (3–3) elleni meccs után a buszon hazafelé összeveszett Mitchell Weiserrel, akit aztán még az öklével is bekóstolt.

Persze minderről a buszon elől ülő vezetőség semmit sem hallott egészen vasárnapig, amikor is a 27 éves játékos maga tájékoztatta Dárdai Pált a balhéról.

Dárdai összehívta a nyolcfős csapattanácsot és az érintetteket, aminek az lett a következménye, hogy Ben-Hatirának távoznia kell a Herthától. Az Eintrah Farkfurt leigazolta, vagyis Huszti Szabolcs új csapattársat kapott az átigazolási időszak zárónapján.

A Bundesliga most már egyre jobban érdekel, mi? Akkor miért nem nézed? Még fogadhatsz is.

Semmiképp sem szeretnénk általánosítani, hogy egy szép nő nem lehet okos, mert akad számtalan ellenpélda, de az igen ritka, hogy ennyire, és hogy sakkozzon. Szóval Alexandra Botezben egyesül a szépség és a tudás. Két éve már mutattuk, de arra jutottunk, hogy ideje felidézni a nevét és a fotókat.

Alexandra, mint a legtöbb zseniális sakkozó, már egészen fiatalon kitűnt tehetségével, 2010-ben, 15 évesen U16-os női bajnok lett Kanadában, egy év múlva, tehát tizenhat évesen, pedig egy százezer dolláros ösztöndíjat kapott a Texasi Egyetemre. 2013-ban szerezte meg a FIDE mesteri címet, miközben az U18-as bajnokságot is megnyerte holtversenyben, 2012-ben pedig a sakkolimpián is debütált.

Ritkán osztják ilyen bőkezűen az észt és a bájt egy személyre, még ritkább, ha valaki ezt jóra használja, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ő a sakkozás Krammer Anettje.

És bizony erre a világ nagy kommentelői is rácsodálkoztak, és olyan kínos sztereotípiákra világítottak rá, amivel mi nem is szeretnénk azonosulni: "Úristen, ez majdnem olyan, mintha a szép emberek is lehetnének okosak!"

Zokogunk és vigyorgunk. És rohanunk ugrókötelet és fekete legginst vásárolni, no meg rettenetes kosarascipőt.

Mert bár nem akarunk úgy kinézni, mint Doutzen Kroes (és edzője), de ott akarunk lenni mellette, bármit is csináljon, bárhogy. A Victoria's Secret szupermodellje workout-oktatófilmet csinált négy éve egy szakedzővel, és most megmutatjuk újra. Mert kell több motiváció, hogy elkezdj edzeni?

A Victoria's Secret Sport kedvéért az akkor 29 éves holland modell, Doutzen összeállt Michael Olajide workout edzővel, és elkészült a The Sexiest Workout Ever című videó. A címe minden elmond, nemigen tévednek.

Hogy ki az azóta 31 éves, tökéletes alakú modell, Doutzen? Mutatjuk még kevesebb ruhában. (Van férje.)