Vannak még csodák: magyar fociedző után kapkodnak

A 11REUNDE által készített interjúban olyat árult el Dárdai Pál, amire a mi generációnk már nem is számított: csábítják mindenfelé. Egy magyar edzőt. Álmodunk?

...de ami az egyik fülemen be, az a másikon ki. Jól érzem itt magam, a fiaim a Herthánál fociznak, a családom is boldog, mit kívánhatnék még ennél többet?"

Ezt mondta Dárdai, márpedig neki elhihetjük, nem az a vetítős fajta. A fiatal magyar szakember bő egy éve vette át a Hertha irányítását, bent tartotta, idén pedig konkrétan csodát tesz Berlinben: a harmadik helyen áll a HBSC, pedig már március vége van, ergo ebből még BL is lehet. Csoda, hogy csábítják?

Apropó, BL: "A Német Kupa megnyerése fontosabb, mint a BL-helyezés elérése. Csapatom átlagéletkora 22 év, miért kéne feltétlenül egy BL-szerepléssel járó nyomást helyeznem rájuk? Sokkal jobb hatással lenne a fiatalokra kupagyőzelem, a BL-ben túl nagy a nyomás."

"A kupadöntőt Berlinben játsszák, ünnep lenne, a szurkolók sem felejtenék el egy ideig. Pénzért ilyet nem lehet venni. Plusz az utánpótlásunknak is jót tenne, nem csábíthatnák el a srcáokat olyan csapatok, mint a Wolfsburg, a Gladbach vagy a Leipzig."

Tavaly a kinevezésekor megbeszélte a sportigazgató cimborájával, Michael Preetzcel, hogy sohasem rúgják ki:

"A kezdetektől azt mondtam Michaelnek, hogy nem rúghatsz ki, majd én tudom, mikor kell mennem. Ha zsinórban öt-hat meccset elveszítünk, megköszönöm a lehetőséget, és visszaköltözöm a gyerekekhez."

(Forrás: BZ; fotó: AFP)

Semmiképp sem szeretnénk általánosítani, hogy egy szép nő nem lehet okos, mert akad számtalan ellenpélda, de az igen ritka, hogy ennyire, és hogy sakkozzon. Szóval Alexandra Botezben egyesül a szépség és a tudás. Két éve már mutattuk, de arra jutottunk, hogy ideje felidézni a nevét és a fotókat.

Alexandra, mint a legtöbb zseniális sakkozó, már egészen fiatalon kitűnt tehetségével, 2010-ben, 15 évesen U16-os női bajnok lett Kanadában, egy év múlva, tehát tizenhat évesen, pedig egy százezer dolláros ösztöndíjat kapott a Texasi Egyetemre. 2013-ban szerezte meg a FIDE mesteri címet, miközben az U18-as bajnokságot is megnyerte holtversenyben, 2012-ben pedig a sakkolimpián is debütált.

Ritkán osztják ilyen bőkezűen az észt és a bájt egy személyre, még ritkább, ha valaki ezt jóra használja, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ő a sakkozás Krammer Anettje.

És bizony erre a világ nagy kommentelői is rácsodálkoztak, és olyan kínos sztereotípiákra világítottak rá, amivel mi nem is szeretnénk azonosulni: "Úristen, ez majdnem olyan, mintha a szép emberek is lehetnének okosak!"

Zokogunk és vigyorgunk. És rohanunk ugrókötelet és fekete legginst vásárolni, no meg rettenetes kosarascipőt.

Mert bár nem akarunk úgy kinézni, mint Doutzen Kroes (és edzője), de ott akarunk lenni mellette, bármit is csináljon, bárhogy. A Victoria's Secret szupermodellje workout-oktatófilmet csinált négy éve egy szakedzővel, és most megmutatjuk újra. Mert kell több motiváció, hogy elkezdj edzeni?

A Victoria's Secret Sport kedvéért az akkor 29 éves holland modell, Doutzen összeállt Michael Olajide workout edzővel, és elkészült a The Sexiest Workout Ever című videó. A címe minden elmond, nemigen tévednek.

Hogy ki az azóta 31 éves, tökéletes alakú modell, Doutzen? Mutatjuk még kevesebb ruhában. (Van férje.)