Egész jó volt a magyar–horvát, leszámítva az első félidőt

Az első félidőt felejtsük el, a másodikat viszont nagyon ne, arra lehet építkezni.

Minden Dzsudzsákkal kezdődött, előbb megköszönte mindenkinek a szurkolást, aztán a meccset is ő indította el, ami mérsékelten volt eseménydús az első félidőben. Túl sok dolog nem történt, volt egy horvát gól, amit Mandzukic lőtt, meg egy Dzsudzsák- és egy Kleinheisler-lövés 25-ről. Az első félidő égető kérdése, hogyan sikerült addig szórakoznunk szögletrúgásnál, míg les nem lett belőle.

Második félidőben Storck cserélt párat, ami zseni húzásnak bizonyult, felpörögtek a magyarok. Volt egy Kleinheisler- és egy Dzsudzsák-bomba is, utóbbinak nem örültek a sorfalban állók. Annak meg főleg nem örülhettek a horvátok, amikor Dzsudzsák szabadrúgásból beverte 23-ról.

Nyomtunk még egy kicsit, okosan passzolgattunk, a horvátoknak meg tényleg csak momentumaik voltak. Kihoztuk ikszre (tökre megérdemelten), ami azt is jelenti, hogy a horvátok továbbra sem tudtak nyerni Budapesten ellenünk.

Szóval a második félidőt nézve nincs baj így az Eb előtt.

Így álltunk fel:

Magyarország: Dibusz (Bogád, 45.) – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Nagy Á. (Elek, 45.), Gera – Németh K. (Szalai, 45.), Kleinheisler (Böde, 80.), Dzsudzsák (Stieber, 81.) – Priskin (Nikolics, 45.)

Magyarország–Horvátország 1–1 (0–1)
Gól: Dzsudzsák (79.), ill. Mandzukic (29.)

Szóval a foci érdekel? Fogadnál is?

Semmiképp sem szeretnénk általánosítani, hogy egy szép nő nem lehet okos, mert akad számtalan ellenpélda, de az igen ritka, hogy ennyire, és hogy sakkozzon. Szóval Alexandra Botezben egyesül a szépség és a tudás. Két éve már mutattuk, de arra jutottunk, hogy ideje felidézni a nevét és a fotókat.

Alexandra, mint a legtöbb zseniális sakkozó, már egészen fiatalon kitűnt tehetségével, 2010-ben, 15 évesen U16-os női bajnok lett Kanadában, egy év múlva, tehát tizenhat évesen, pedig egy százezer dolláros ösztöndíjat kapott a Texasi Egyetemre. 2013-ban szerezte meg a FIDE mesteri címet, miközben az U18-as bajnokságot is megnyerte holtversenyben, 2012-ben pedig a sakkolimpián is debütált.

Ritkán osztják ilyen bőkezűen az észt és a bájt egy személyre, még ritkább, ha valaki ezt jóra használja, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ő a sakkozás Krammer Anettje.

És bizony erre a világ nagy kommentelői is rácsodálkoztak, és olyan kínos sztereotípiákra világítottak rá, amivel mi nem is szeretnénk azonosulni: "Úristen, ez majdnem olyan, mintha a szép emberek is lehetnének okosak!"

Zokogunk és vigyorgunk. És rohanunk ugrókötelet és fekete legginst vásárolni, no meg rettenetes kosarascipőt.

Mert bár nem akarunk úgy kinézni, mint Doutzen Kroes (és edzője), de ott akarunk lenni mellette, bármit is csináljon, bárhogy. A Victoria's Secret szupermodellje workout-oktatófilmet csinált négy éve egy szakedzővel, és most megmutatjuk újra. Mert kell több motiváció, hogy elkezdj edzeni?

A Victoria's Secret Sport kedvéért az akkor 29 éves holland modell, Doutzen összeállt Michael Olajide workout edzővel, és elkészült a The Sexiest Workout Ever című videó. A címe minden elmond, nemigen tévednek.

Hogy ki az azóta 31 éves, tökéletes alakú modell, Doutzen? Mutatjuk még kevesebb ruhában. (Van férje.)