Felébredt a Barcelona is, elkezdheti koppintani a Realt

Az elmúlt években mindenben a Barcelona fölé nőtt a Real Madrid, és az egy dolog, hogy eredményesebb volt, de a jövőre is jobban odafigyeltek.

Korábban a Barcelonára volt jellemző, hogy tele volt spanyol tehetséggel, most viszont a madridiak bővítik a keretüket a legjobb fiatalokkal – pl. Isco, Asensio, Ceballos, Marcos Llorente, Vallejo –, akiket ráadásul még meg is tartanak. Ahogy az összes kulcsembert.

Az elmúlt szűk két hónapban Marco Asensióval, Marcelóval, Iscóval, Carvajallal, Benzemával és Varane-nal is hosszabbított a Real, és ezekben a kontraktusból elhelyezett hatalmas összegű kivásárlási árakat is. Benzemát például egymilliárd euróért lehet kivásárolni, Iscót 700 millióért.

Eközben a Barcelona egyik tehetséges és sokoldalú, saját nevelésű játékosát, Sergi Robertót 40 millió euróért vinné a Manchester City, a csapat legjobb védőjének, Samuel Umtitinek a 60 millió eurós kivásárlási árát pedig simán letenné az asztalra Mourinho.

Nos, leesett a Barcelona vezetésének, hogy a mai árak alapján fillérekért elveszíthetik a két játékost, úgyhogy Sergi Robertót egy új, ötéves szerződéssel tarthatják meg, és 400 millió euró lehet a kivásárlási ára az eddigi 40 helyett. Sam Umtiti kontraktusa 2021-ben jár le, de ezek után hamarosan megújítják azt, és a 60 millió eurós kivásárlási árát 180-ra tolják fel, és eközben természetesen emelnek a fizetésén is, ami az egyik legalacsonyabb a keretben. Márpedig mára a legfontosabb játékosok közé emelkedett, sőt a világ egyik legjobb formában lévő középhátvédje.

Mondjuk a 180 milliót simán lerakja a Man. City, a PSG, de akár az MU is. De mégse hatvan.

(Fotó: AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon