Fucsovics megállíthatatlanul menetel, újabb nagy nevet győzött le

Tegnap megírtuk, hogy Fucsovics Márton megverte a világranglista korábbi 10. helyezettjét, a lett Ernests Gulbist. Most arról számolhatunk be, hogy a selejtezőből feljutott magyar játékos egy újabb nagy nevet is le tudott győzni a főtáblán, így már a legjobb 16 között jár Winston-Salemben.

Életében először 2013-ban jutott be egy ATP-torna legjobb 16 játékosa közé, majd sokáig nem jött össze ez a bravúr. Végül idén Budapesten sikerült újra, most pedig karrierje során harmadszor lett nyolcaddöntős.

Ezért keményen meg kellett dolgoznia, hiszen a főtáblán az első kanyarban Gulbist kellett megvernie, utána pedig a verseny 17. kiemeltje, a világranglista 50. helyezettje, Joao Sousa következett. A portugál teniszező ellen remekül kezdett Fucsovics, rövid idő alatt sikerült is behúznia az első szettet 6:3 arányban. A második játszma sajnos ugyanilyen arányban elment, ám a döntő szettre nagyon összekapta magát a ranglista 122. helyén álló magyar játékos és lehengerlő játékkal, nagy magabiztossággal 6:1-re be tudta húzni. Így alakult ki a 6:3 3:6 6:1-es végeredmény, ami után a legjobb 16 között a brit Kyle Edmund ellen játszhat majd.

Könnyű meccsre Edmund ellen sem számíthat Fucsovics, hiszen a ranglista 45. helyezettje az előző fordulóban Medvedevet búcsúztatta. Ha mégis sikerülne tovább menetelni és esetleg az elődöntőig is eljutni, első számú férfi teniszezőnk ismét visszatérhetne a top 100-ba.

Mindeközben Babos Tímeának a lányok között sajnos nem jött össze a győzelem, miután meglepetésre korábbi párostársát felülmúlta, az ausztrál Gavrilova ellen 7:5 7:6-ra kikapott New Havenben, így utazhat New Yorkba a US Openre.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon