Megcsinálták minden idők vetődését, az Australian Openen

Teniszről és nem fociról beszélünk.

Gaël Monfils először jutott az Australian Open negyeddöntőjébe, pedig ez a derék francia 2005 óta rendszeresen próbálkozik, és most végre a tizenegyedik nekifutására össze is jött, a nyolcaddöntőben legyőzte az orosz Andrej Kuznyecovot (7:5, 3:6, 6:3, 7:6).

Nagyot akart és hatalmasat küzdött végig a meccsen, egyszer például akkorát vetődött, hogy Király Gábor hamarosan küld neki egy dedikált mackóalsót. Pontot ugyan nem szerzett belőle, és nagy eséllyel tanítani sem fogják mozdulatát, de akkor is simán ellopta a show-t Melbourne-ben.

Monfilsnek azt a Milos Raonicot kellene legyőznie a negyeddöntőben, aki nagy meglepetésre Stanislas Wawrinkát (2014 győztesét) búcsúztatta egy kisebb fajta teniszháborúban (6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3). Összejöhet?

2016 AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE

FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Monfils (francia, 23.)–Kuznyecov (orosz) 7:5, 3:6, 6:3, 7:6
Raonic (kanadai, 13.)–Wawrinka (svájci, 4.) 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3
Ferrer (spanyol, 8.)–Isner (amerikai, 10.) 6:4, 6:4, 7:5
Murray (brit, 2.)–Tomic (ausztrál, 16.) 6:4, 6:4, 7:6

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
Djokovics (szerb, 1.)–Nisikori (japán, 7.)
Federer (svájci, 3.)–Berdych (cseh, 6.)
Monfils (francia, 23.)–Raonic (kanadai, 13.)
Ferrer (spanyol, 8.)–Murray (brit, 2.)

Imádod a teniszt, nézed is és égsz a vágytól, hogy pénzt tegyél valamelyik meccsre, nem? Akkor miért is nem fogadsz?

Semmiképp sem szeretnénk általánosítani, hogy egy szép nő nem lehet okos, mert akad számtalan ellenpélda, de az igen ritka, hogy ennyire, és hogy sakkozzon. Szóval Alexandra Botezben egyesül a szépség és a tudás. Két éve már mutattuk, de arra jutottunk, hogy ideje felidézni a nevét és a fotókat.

Alexandra, mint a legtöbb zseniális sakkozó, már egészen fiatalon kitűnt tehetségével, 2010-ben, 15 évesen U16-os női bajnok lett Kanadában, egy év múlva, tehát tizenhat évesen, pedig egy százezer dolláros ösztöndíjat kapott a Texasi Egyetemre. 2013-ban szerezte meg a FIDE mesteri címet, miközben az U18-as bajnokságot is megnyerte holtversenyben, 2012-ben pedig a sakkolimpián is debütált.

Ritkán osztják ilyen bőkezűen az észt és a bájt egy személyre, még ritkább, ha valaki ezt jóra használja, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ő a sakkozás Krammer Anettje.

És bizony erre a világ nagy kommentelői is rácsodálkoztak, és olyan kínos sztereotípiákra világítottak rá, amivel mi nem is szeretnénk azonosulni: "Úristen, ez majdnem olyan, mintha a szép emberek is lehetnének okosak!"

Zokogunk és vigyorgunk. És rohanunk ugrókötelet és fekete legginst vásárolni, no meg rettenetes kosarascipőt.

Mert bár nem akarunk úgy kinézni, mint Doutzen Kroes (és edzője), de ott akarunk lenni mellette, bármit is csináljon, bárhogy. A Victoria's Secret szupermodellje workout-oktatófilmet csinált négy éve egy szakedzővel, és most megmutatjuk újra. Mert kell több motiváció, hogy elkezdj edzeni?

A Victoria's Secret Sport kedvéért az akkor 29 éves holland modell, Doutzen összeállt Michael Olajide workout edzővel, és elkészült a The Sexiest Workout Ever című videó. A címe minden elmond, nemigen tévednek.

Hogy ki az azóta 31 éves, tökéletes alakú modell, Doutzen? Mutatjuk még kevesebb ruhában. (Van férje.)