Izland történelmet írt, majd megállt náluk az élet

Akkora sikert értek el az izlandi focisták, hogy kivonult a fél ország a körútra.

Izland ugyanis az Eb után a világbajnokságra is kvalifikálta magát, és ezzel magasan a legkisebb ország lett, amely kijutott egy foci vb-re. Az eddigi rekorder a 2006-os vb-re kijutó Trinidad és Tobago volt az 1,3 milliós lakosságával, ezzel szemben Izland népessége 330 ezer!

– mondta a siker után Gudni Bergsson, az izlandi szövetség elnöke

Sigurdssonéknak Koszovót kellett legyőzniük a csoportelsőségért, ami nem is okozott gondot, de ehhez az kellett, hogy előtte Törökországban 3–0-ra nyerjenek.

A győzelem után pedig örömünnep indult már a stadionban, együtt lélegzett a csapat a drukkerekkel, na meg jött a szokásos viking csatakiáltás, ami már világhírű.

Aztán megállt az élet az utcákon is, ami annak tükrében nem meglepő, hogy ugyanezt történt az Eb után is, amikor a nyolc között estek ki. Reykjavík akkor is összegyűlt és mehetett kórusban a vikingezés, ahogy most is.

Sőt, latinosra is húzták olykor a figurát, ami duplán szórakoztató egy ilyen északi népnél.

Ez a pöttöm ország tehát valamit nagyon jól csinál a fociban (is), ez így már nem kicsúszott eredmény. Le a kalappal előttük, nem lehet nem drukkolni nekik, Oroszországban is jöhet a HU! HU!

(Fotó: AFP)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon