Kirúgták Benítezt, Zidane lett az utód

Jó hír a Real Madrid, rossz hír a Barcelona drukkereinek: sajtóhírek szerint eddig tartott Rafa Benítez munkássága a blancóknál.

Miután a Valenciát sem sikerült legyőznie a Realnak, és azzal sem vádolhatjuk CR-éket, hogy jól játszottak volna, a Marca, a Gazzetta és a DailyMail szerint is Pérez elnök nem várt tovább a szükséges lépéssel: kivágta Benítezt.

Mi mondjuk már akkor biztosak voltunk a bukásában, amikor elvállalta, de fél évnél valamivel többet adtunk volna neki, amikor meg meg kellett erősítenie a posztján Péreznek, biztos volt, hogy nem sokáig húzza.

Az ősz elég randára sikerült, taktikailag és morálisan is megcsúszott a Madrid, minden nap azt lehetett hallani, hogy elégedetlenek a sztárok. Ronaldo például magához képest kínosan szarul játszott végig, egyetlen gólt sem szerzett a szezon fontosabb meccsein, amikor erős csapatok ellen játszottak. (Igen, amúgy vezeti a BL-góllövőlistát és a bajnokságban is 14-et szerzett, de a Malmőnek hatszor, az Espanyolnak és a Sahtar Donecknek ötször-ötször talált be...)

Az összteljesítmény is pocsék: a bajnokságban a Real azok a csapatok ellen, amelyek a nemzetközi porondon is indultak (és még most is érdekeltek, vagyis az Atlético Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Villarreal, Athletic Bilbao) ellen mindössze öt pontot kapart össze a megszerezhető 18-ból.

Ez pedig így kevés egy Realnak, ráadásul taktikailag is voltak bajok, nem érezte jól magát CR sem, és például ilyen lesarkított fotók terjengtek a neten:

Persze ez nyilván egy kiragadott példa, de azt jól mutatja, mennyire nem kedvelte senki az edzőt, ha ilyeneket rajzolgattak a drukkerek is. Meg azt azért mi is láttuk, hogy ez a Real nem elég jó.

A hivatalos bejelentés magyar idő szerint 17.30-kor lesz (4-én), melyen az is kiderült, hogy Zinedine Zidane foglalja el a helyét. Legalábbis a szezon végéig, utána visszajöhet Mourinho, kivéve, ha Zizou villant valami nagyot.

Ezek után gyere és fogadj a Real meccseire!

(Fotó: AFP)

Mindenki nyugodjon le a picsába, biztonságban vagyunk a focimeccseken! Nagy kedvencünk, a TrollFoci pár éve előkapart egy videót, ami nem igényel semmilyen kommentárt, pláne nem azoknak, akik csak egyszer is voltak már megyei vagy területi bajnoki meccsen. Mondjuk például bárhol.

Ezért nem járnak a családok a meccsekre?! Tényleg a csodás stadionjaink jelentik a magyar futballvalóságot? Ez a jelenet esszenciája a háttérmunkának, ahogy a játékos segíti fel a rendesen bekarmolt rendezőt, aki vigyáz rá, meg mindenkire. Imádjuk.

A Special One egészen kiváló edző, mindent megnyert, amit lehet, a legnagyobb csapatokat vezette, vezeti, de ez még önmagában nem mond el róla semmit. Mou öntelt, arrogáns, végtelenül szenvtelen és szolid megszólalásaival egy igazi jelenség.

1. "Elmeséltem nekik, hogy volt egy Albert Einstein nevű ember, aki azt mondta: van egy olyan erő, ami sokkal hatalmasabb, mint a gőz, az elektromos áram és az atomenergia, ez pedig az akarat. Márpedig ez az Albert nevű srác nem volt hülye."
A Barcelona legyőzését hozó Király-kupa-döntő előtt.

2. "Lennék én szerény, de ma nincs mire."
A BL-győzelme után.

3. "Minél nagyobb nyomás van rajtam, annál erősebb vagyok. Nagyobb hajó nagyobb vihart kíván, az a nagy szerencsém, hogy eddig csak nagy hajókban utaztam."
Mert ő a legnagyobb kapitány.

4. "Amikor van otthon egy Bentleyd és egy Aston Martinod is, de minden nap a Bentleydet használod, miközben az Aston Martinod otthon hever parlagon, akkor eléggé hülye vagy."
Most már mindenki érti, mi a rotáció lényege.

"5. Megértem, hogy miért volt ennyire ideges. Bárki az lenne, ha egy olyan ellenfél játszik fölényben a csapata ellen, amelyet körülbelül tizedannyi pénzből hoztak össze."
A 2004-es MU elleni 2–1-es BL-győzelem után Sir Alex Fergusonnak mondta.

6. "Boateng a Chelsea-be? Futballistákat akarunk, nem modelleket. Tavaly több frizuraváltása volt, mint ahány gólt szerzett."
Kevin Boateng leigazolásáról 2013-ban.

7. "Róla lehetne megírni a szamár történetét, aki harminc évig dolgozott, mégsem lett belőle ló."
Benficát edző Jesualdo Ferreiráról.

8. "A nap legrosszabb negyedórája az a tizenöt perc, amit az újságírókkal kell töltenem."
Nekik se a nap fénypontja, megesküdnénk rá.

9. "Ha könnyű munkát akartam volna, maradok Portóban: gyönyörű kék szék, Bajnokok Ligája-trófea, Isten és Isten után én."
2004-ben ezekkel a szavakkal vette át a Chelsea-t.

10. "Más vagyok, mint a Real Madrid legutóbbi vezetőedzői. Ha rosszul mennek itt a dolgok, és el kell hagynom a klubot, akkor is lesz következő csapatom. És nem a Gavára vagy a Palmeirasra gondolok. A világ valamelyik nagy csapata várna rám."
Manuel Pellegrinire utalva, aki a Real után a Málagához ment.

11. "Mi az ördögöt keresne Adriano a Flamengónál? Az ember nyaralni megy Brazíliába, semmi másért."
Reflektált a pletykákra, miszerint Adriano a Flamengóhoz igazol.

12. "The Times: Mostanában több, hölgytől hallani, hogy a plátói szerelme José Mourinho. Önnek ki?
Mou: Nekem is José Mourinho.
TT: Most csak viccel...
JM: Jóképű, gazdag, sikeres és briliáns, hát miért ne?"

Ebben minden benne van.

Annak ellenére, hogy a legrosszabb perceit az újságírók okozzák neki, azért készségesen odaáll. A legkellemetlenebb perceket minden idők legkínosabb interjújával magyar riporter okozta neki, semmi kétség. Láttad már?

Soha nem láttunk kínosabb interjút, mint amit Mourinhóval készítettek

Amúgy Ibra és Balotelli top beszólásait is összegereblyéztük.

Player Autószalon