Kirúgták Benítezt, Zidane lett az utód

Jó hír a Real Madrid, rossz hír a Barcelona drukkereinek: sajtóhírek szerint eddig tartott Rafa Benítez munkássága a blancóknál.

Miután a Valenciát sem sikerült legyőznie a Realnak, és azzal sem vádolhatjuk CR-éket, hogy jól játszottak volna, a Marca, a Gazzetta és a DailyMail szerint is Pérez elnök nem várt tovább a szükséges lépéssel: kivágta Benítezt.

Mi mondjuk már akkor biztosak voltunk a bukásában, amikor elvállalta, de fél évnél valamivel többet adtunk volna neki, amikor meg meg kellett erősítenie a posztján Péreznek, biztos volt, hogy nem sokáig húzza.

Az ősz elég randára sikerült, taktikailag és morálisan is megcsúszott a Madrid, minden nap azt lehetett hallani, hogy elégedetlenek a sztárok. Ronaldo például magához képest kínosan szarul játszott végig, egyetlen gólt sem szerzett a szezon fontosabb meccsein, amikor erős csapatok ellen játszottak. (Igen, amúgy vezeti a BL-góllövőlistát és a bajnokságban is 14-et szerzett, de a Malmőnek hatszor, az Espanyolnak és a Sahtar Donecknek ötször-ötször talált be...)

Az összteljesítmény is pocsék: a bajnokságban a Real azok a csapatok ellen, amelyek a nemzetközi porondon is indultak (és még most is érdekeltek, vagyis az Atlético Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Villarreal, Athletic Bilbao) ellen mindössze öt pontot kapart össze a megszerezhető 18-ból.

Ez pedig így kevés egy Realnak, ráadásul taktikailag is voltak bajok, nem érezte jól magát CR sem, és például ilyen lesarkított fotók terjengtek a neten:

Persze ez nyilván egy kiragadott példa, de azt jól mutatja, mennyire nem kedvelte senki az edzőt, ha ilyeneket rajzolgattak a drukkerek is. Meg azt azért mi is láttuk, hogy ez a Real nem elég jó.

A hivatalos bejelentés magyar idő szerint 17.30-kor lesz (4-én), melyen az is kiderült, hogy Zinedine Zidane foglalja el a helyét. Legalábbis a szezon végéig, utána visszajöhet Mourinho, kivéve, ha Zizou villant valami nagyot.

Ezek után gyere és fogadj a Real meccseire!

(Fotó: AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon