A futballtörténelem legnagyobb igazolására készül a Man. City?

A Yahoo Sports France szerint a Manchester City kész kifizetni Messi 300 millió eurós kivásárlási árát.

Neymar 222 milliós klubváltása után nyilvánvalóvá vált, hogy ha egy játékos csapatot akar váltani, akkor van néhány klub, amely képes előteremteni a pénzt, még akkor is, ha a legnagyobb sztárokról van szó. Vagyis a mostani pletykánál igazából csak egy a kérdés nagyon leegyszerűsítve: Messi valóban menni akar? Ha igen, akkor a Man. City van abban a pénzügyi helyzetben, hogy – ha kerülőutakon is, de – megszerezze a Barca történetének legjobb futballistáját.

És talán még egyszer sem rezgett ilyen nagyon a léc a Barcánál, hogy Messi valóban eligazoljon. Ha ez megtörténik, akkor az legfőképp a Barcelona vezetőségének az amatőrizmusa miatt fog bekövetkezi. A katalánok első emberei már az előző néhány átigazolási szezonban sem remekeltek, de idén sikerült mindent alulmúlniuk. Neymart elengedték – a brazil valóban menni akart, sok választásuk nem volt –, azóta viszont kábé rajtuk röhög a futballvilág. Coutinhót és Dembélét továbbra sem sikerült leigazolniuk, pedig többször is próbálkoztak, a brazilért legutóbb egy teljesen komolyan vehetetlen csomagot dobtak be. Közben érkezett Paulinho, csak senki nem érti, miért.

A Real Madrid pedig szárnyal, a spanyol Szuperkupában már-már bántóan sima párharcban verték Messiéket, ráadásul a második meccsen Suárez is lesérült, egy hónapot kell kihagynia. Vagyis a Barca olyan hullámvölgyben, amiben nagyon hosszú ideje nem volt, és nem úgy tűnik, hogy a vezetőség a helyzetet uralja.

A Barcánál már megnyertek mindent együtt

Messi 30 éves, 3-4 jó éve még biztosan van, de talán most gondolkozott el a legkomolyabban azon, hogy ezeket ne pazarolja el. Ráadásul a Citynél Guardiolával dolgozhatna együtt, azzal az edzővel, akinek a kezei alatt a világ legjobbja lett.

Persze illik óvatosan kezelni ezt a pletykát (is), még most is az a valószínűbb, hogy az argentin marad, de az elmúlt hónapok után olyan nagyon nem lepődnénk meg, ha a Man. City összehozná a futballtörténelem legnagyobb átigazolását. Ami nem szimplán egy klubváltás lenne, hanem egy olyan húzás, ami alapjaiban megváltoztatná az élsportot is.

Frissítés: Közben a sport.es spanyol oldalt a Man. City arról tájékoztatta, hogy nem áll szándékukban ajánlatot tenni Messiért.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon