Így néz ki a bontás előtt álló Puskás Ferenc Stadion belülről

Két szerencsés drukker bejutott az egykori szentélybe, és készített pár fotót, amit most meg is mutatunk.

Tóth „Kocka” Attila, fanatikus futballőrült és Gyalog Péter, mezei futballőrült január közepén teljesen legálisan tett egy sétát a bontásra ítélt létesítményben, amely 1953 és 2015 között számított a magyar sport – köztük a magyar futball – szentélyének.

A fotókat a Puskás Akadémia vezérszurkolójának számító Tóth Attila Facebook-oldalán találtuk, nem profi géppel készültek, de mivel már nem nagyon lehet bejutni az egykori Népstadionba, mindenképpen értékesnek számítanak.

Hatvanhárom évvel ezelőtt így kezdődött a Népstadion története…

És valahogy így fejeződik be:

1953. augusztus 20-tól a magyar válogatott itt játszotta mérkőzéseit, az Aranycsapat például 1954-ben itt verte meg az angolokat 7-1-re. Ez volt a történelemkönyvekbe is bevonult londoni 6-3 visszavágója.

A fotók készítője a Player.hu-nak elmondta, hogy mivel 14 éves kora óta eltelt huszonöt évben rengeteg meccsen járt kint a barátaival, így a ködben úszó, és a múltat jelképező stadiont körbejárni kifejezetten megható élmény volt.

Tóth Attila a Bicskei Torna Club ifi-futballistája volt, Gyalog Péter a Bicskei TC felnőtt csapata mellett megfordult a Csabdi gárdájában is. Mindketten jól ismerik a mennyei megyei világát, és szurkolóként végig hullámvasutazták a Csank, Gellei, Bicskei, Várhidi, Mattheus, Bozsik, Koeman, Egervári vezette válogatottak működését.

2011-ben döntöttek úgy, hogy a Puskás helyére modern, 65 ezer férőhelyes stadiont építenek, amelyet a tervek szerint 2018-ban adnak át.

Utolsó alkalommal 1986. március 16-én volt telt ház a Népstadionban, a mexikói vébére készülő válogatottunk a brazilokat verte 3-0-ra. Érdekes egybeesés, hogy éppen az utolsó telt ház jelezte előre egy harminc évig tartó aszályos időszak kezdetét…

Az utolsó válogatott meccset 2014. június 7-én rendezték, Dzsudzsákék 3-0-ra verték a kazahokat.

A Fradi még használta néhányszor a pályát, 2014. július 24-én 2-1-re kikaptak itt az NK Rijekától. Azóta már a kapukat is elbontották.

Van valami szimbolikus abban, hogy a Puskás – ahová az elmúlt harminc évben háromgenerációnyi drukker hordta ki a reményeit, aztán vágta a földhöz az összegyűrt meccsjeggyel együtt a szotyihéj közé – olyan elhagyatottan áll, mint egy szellemváros, miközben a válogatott, és az ország focibuzijai három évtized elteltével ismét egy világversenyre készülnek.

Európa bajnokság, Franciaország. Június 14. Ausztria-Magyarország.

Talán tényleg egy új fejezet kezdődik, de ez hittük már pár alkalommal. De az igazi fanatikusok már csak ilyenek, azt meg tudjuk a futballuniverzum örök közhelyeiből, hogy a a labda kerek és a pályán bármi megtörténhet.

Player Autószalon

2010-ben José Ricardo Souza Yoshiga, brazil újságíró légfelvételeket készített Sao Paolo focipályáiról. Az eredmény fergeteges lett, és több dologra is fény derült.

1. A brazilok nem nagyon szeretik a szabályos dolgokat meg a geometriát. Ez a pálya például miért ne lehetne szélesebb, mint hosszabb? Legalábbis az egyik oldalán

2. És a szabályosságot a focipályán sem szeretik

3. Nehogy már megmondja nekik bárki, hogy a pálya minden oldalának egyformának kell lenni!

4. Ennek legalább a szélessége egyforma.

5. Ez gyönyörű. 52 méter az egyik oldalon, és 82 a másikon. Az 30 méter különbség.

6. Ez szinte rendben van. Szinte.

7. Pedig nem lenne nehéz megérteni, nem? Annyi országban sikerül ez a dolog.

8. Ez már-már kubizmus. Itt a 16-os vonalát sem sikerült megoldani.

9. Ki kellett használni azt a bal alsó sarkot.

10. És a végére ez a csoda. Nem lehetett volna a kapukat a keskenyebb oldalakra felszerelni?

(Forrás: Marca)

Nyakunkon a riói olimpia, ideje foglalkozni a világ legnagyobb sporteseményével. Például úgy, hogy ismét megnézzük a legszexibb sportolócsajokat. A Player összegereblyézte London előtt őket, lehet gyönyörködni.

Alex Morgan

Alexet már láthattuk egy korábbi összeállításunkban, akkor a focistalányokat vettük górcső alá. Ám mivel Morgan az olimpiára is kijutott és még mindig tökéletes a teste, egyszerűen nem maradhat ki listánkról. A Seattle Sounders Women támadója persze nemcsak hibátlan vonalai, hanem szépsége miatt is vonzza a tekintetet. És elég jól rúgja a bőrt – 108 válogatott meccsen 64 gólt lőtt.

Lolo Jones

Lolo kétszeres fedettpályás világbajnok 60 méter gáton, mivel az olimpián szabadtéren küzdenek, a gyönyörű sötétbarna atlétát 100 gáton láthattuk futni. Kecses és szemrevaló.

Daniela Hantuchová

A 33 éves szlovák sportolónőt a teniszpályán kellett keresni, a csinos szőke szomszédlány 2008-ban elődöntős volt az Australian Openen. 2012-ben pedig ledobta a textilt is, mindannyiunk nagy örömére. "Nem vagyok szégyenlős, szeretem az alakomat. Szerencsésnek mondhatom magam, mert rengeteget tudok enni, és mégsem látszik meg rajtam" – nyilatkozta. Igen, mi is szerencsések vagyunk.

Natalie Coughlin

A 33 éves amerikai úszó háromszoros olimpiai bajnok, 2004-ben kettő, 2008-ban pedig egy arannyal tér haza. Londonban már csak a 4x100-as gyorsváltóban láthatjuk, de legalább látjuk. Az időközben a harmadik ikszbe lépő sportolónő eléggé fotogén.

Nellie Spicer

Nellie-t is sikerült rávenni, hogy semmi szükség a fehérneműre, anélkül is épp oly' szexi. Sőt! A 29 éves amerikai röpis csaj képére nagyon nehéz szavakat találni, ami meg eszünkbe jut, azt nem annyira kellene leírni. Ez a kép brutális, Spicer kisasszony pedig szemtelenül csinos.

Victoria Pendleton

A brit pályakerékpáros Victoria olimpiai és világbajnok, címvédőként hazai pályán újabb sikert vár el tőle az angol nép. De minket most jobban érdekel, hogy az iszonyú megterhelés ellenére és a húszas éveit elhagyva is mennyire formás és bájos. És meg is mutatja ezt nekünk. Pacsi!

Marketa Sluková & Kristýna Kolocová

A strandröpis csajok ritkán darabosak, a homokban ugrálás szépen formálja a testet. A cseh páros is rendben van fizikailag és még helyesek is. Na jó, majdnem helyesek.

Leryn Franco

Talán elfogultság nélkül kijelenthető, hogy a nemzetközi mezőnyben a paraguayi gerelyhajító a csúcs. Mármint nőként, mert sportágában a futottak még kategóriába tartozik Leryn. Az álomszép fekete bombázó szerencsére tudja magáról, hogy nem csúnya, így már modellként is próbálgatja szárnyait. Ergo hiányos öltözetben is láthattuk már, mi több, villantott ő már mellet is. Alul és fölül is hibátlan, és még sportol is. Van ilyen...?

Jakabos Zsuzsanna

Naná, hogy magyar lány is van a listán, Jakabos Zsuzsi volt az egyik, ha nem a legszebb lány az olimpián. Az úszónő korábban már a Playernek is nyilatkozott, ott még több képet megnézhettek a hatalmas szemű 27 éves rövidpályás Európa-bajnokról. A pécsi úszó három számban is rajthoz állt Londonban: 400 vegyesen, 200 pillangón és a 4x200-as gyorsváltó tagjaként.

+1 extra - USA röplabda-válogatott

Az ESPN kedvéért többen is levetkőztek, hogy népszerűsítsék az olimpiát, többek közt a teljes amerikai röplabda-válogatott. Ezzel a bónusszal búcsúzunk.

(fotók: themajors.net, tumblr.com, meatbeerbabes.com, fansshare.com, tapetus.pl, navijacice.wix.com, sports-wired.com, sportfems.com, wallpapersup.net, espn.com)