Így néz ki a bontás előtt álló Puskás Ferenc Stadion belülről

Két szerencsés drukker bejutott az egykori szentélybe, és készített pár fotót, amit most meg is mutatunk.

Tóth „Kocka” Attila, fanatikus futballőrült és Gyalog Péter, mezei futballőrült január közepén teljesen legálisan tett egy sétát a bontásra ítélt létesítményben, amely 1953 és 2015 között számított a magyar sport – köztük a magyar futball – szentélyének.

A fotókat a Puskás Akadémia vezérszurkolójának számító Tóth Attila Facebook-oldalán találtuk, nem profi géppel készültek, de mivel már nem nagyon lehet bejutni az egykori Népstadionba, mindenképpen értékesnek számítanak.

Hatvanhárom évvel ezelőtt így kezdődött a Népstadion története…

És valahogy így fejeződik be:

1953. augusztus 20-tól a magyar válogatott itt játszotta mérkőzéseit, az Aranycsapat például 1954-ben itt verte meg az angolokat 7-1-re. Ez volt a történelemkönyvekbe is bevonult londoni 6-3 visszavágója.

A fotók készítője a Player.hu-nak elmondta, hogy mivel 14 éves kora óta eltelt huszonöt évben rengeteg meccsen járt kint a barátaival, így a ködben úszó, és a múltat jelképező stadiont körbejárni kifejezetten megható élmény volt.

Tóth Attila a Bicskei Torna Club ifi-futballistája volt, Gyalog Péter a Bicskei TC felnőtt csapata mellett megfordult a Csabdi gárdájában is. Mindketten jól ismerik a mennyei megyei világát, és szurkolóként végig hullámvasutazták a Csank, Gellei, Bicskei, Várhidi, Mattheus, Bozsik, Koeman, Egervári vezette válogatottak működését.

2011-ben döntöttek úgy, hogy a Puskás helyére modern, 65 ezer férőhelyes stadiont építenek, amelyet a tervek szerint 2018-ban adnak át.

Utolsó alkalommal 1986. március 16-én volt telt ház a Népstadionban, a mexikói vébére készülő válogatottunk a brazilokat verte 3-0-ra. Érdekes egybeesés, hogy éppen az utolsó telt ház jelezte előre egy harminc évig tartó aszályos időszak kezdetét…

Az utolsó válogatott meccset 2014. június 7-én rendezték, Dzsudzsákék 3-0-ra verték a kazahokat.

A Fradi még használta néhányszor a pályát, 2014. július 24-én 2-1-re kikaptak itt az NK Rijekától. Azóta már a kapukat is elbontották.

Van valami szimbolikus abban, hogy a Puskás – ahová az elmúlt harminc évben háromgenerációnyi drukker hordta ki a reményeit, aztán vágta a földhöz az összegyűrt meccsjeggyel együtt a szotyihéj közé – olyan elhagyatottan áll, mint egy szellemváros, miközben a válogatott, és az ország focibuzijai három évtized elteltével ismét egy világversenyre készülnek.

Európa bajnokság, Franciaország. Június 14. Ausztria-Magyarország.

Talán tényleg egy új fejezet kezdődik, de ez hittük már pár alkalommal. De az igazi fanatikusok már csak ilyenek, azt meg tudjuk a futballuniverzum örök közhelyeiből, hogy a a labda kerek és a pályán bármi megtörténhet.

A labdarúgás az egyik legszebb, legérdekesebb és persze legnépszerűbb sportág, imádjuk is rendíthetetlenül, ám van néhány árnyoldala: ezek közül is a legsötétebb a műesés, a színészkedés, ami évek óta stabilan a virágkorát éli. Összeszedtük a leglátványosabbakat, Ronaldótól Busquetsen át Ashley Youngig. Kiábrándító, de ne add fel!

Vége az olimpiának, vagyis most már maximálisan fókuszálhatunk a focira, itt az NB I, Nagy Ádám már játszik a Serie A-ban, nyakunkon a BL-csoportkör. Úgyhogy legyünk gyorsan túl a legmocskosabb részeken.

#1. Új állatfaj: a holland bakkecske

#2. Nyakból arcba kisugárzó borzalmas fájdalom

#3. Nem túl jó reakcióidő

#4. Érintkezéssel ritka gyorsan terjedő ájulásos vírus

#5. Cé most épp az oldalvonalban botlott meg

#6. Olasz távolugró

#7. Ashley Young, az angol Jászai-díjas

#8. Hol a bíró? Hol a labda? Jaj!

#9. Bale szimplán csak megijedt

#10. Az Ecuadori kézzel önverő című chilei színdarab

#11. A legnagyobb klasszikus: Rivaldo művész úr

#12. Ott is látnak? Itt is látnak? Akkor dekurvárafáj!

#13. Carroll és a nehéz labda esete

#14. Emberek, ott hal meg a pályán!

#15. Annyira büdös a szád, hogy beájulok!

#16. Neymar Jr., a kezdő kaszkadőr

#17. Na a harmadik lépés már tényleg baromira fájt volna

#18. Homorítás, hasas. Összpontszám: 8.75

#19. Hopp, arra én most rárepülök!

#20. És a leghíresebb – kukucs, Sergio vagyok!

(Forrás: buzzfeed.com)

Babos Timiék szenzációsan menetelnek Wimbledonban, döntőbe jutott Jaroszlava Svedova oldalán női párosban. Ennek apropóján eszünkbe jutott egy korábbi válogatásunk a teniszről, noha nem ezzel azonosítjuk a női teniszezőket.

Csodálatos sportág a tenisz, tele fitt emberekkel, csinos, ízlésesen izmos, tónusos nőkkel, akik szemtelenül rövid és szűk cuccokban izzadnak hétről hétre. És akiknek minden mozdulatát fotósok hada örökíti meg. Íme tíz nem kicsit erotikus kép az egyik legerotikusabb sportágról.

És végül egy szimbolikus képpár.

Player Autószalon