Így néz ki a bontás előtt álló Puskás Ferenc Stadion belülről

Két szerencsés drukker bejutott az egykori szentélybe, és készített pár fotót, amit most meg is mutatunk.

Tóth „Kocka” Attila, fanatikus futballőrült és Gyalog Péter, mezei futballőrült január közepén teljesen legálisan tett egy sétát a bontásra ítélt létesítményben, amely 1953 és 2015 között számított a magyar sport – köztük a magyar futball – szentélyének.

A fotókat a Puskás Akadémia vezérszurkolójának számító Tóth Attila Facebook-oldalán találtuk, nem profi géppel készültek, de mivel már nem nagyon lehet bejutni az egykori Népstadionba, mindenképpen értékesnek számítanak.

Hatvanhárom évvel ezelőtt így kezdődött a Népstadion története…

És valahogy így fejeződik be:

1953. augusztus 20-tól a magyar válogatott itt játszotta mérkőzéseit, az Aranycsapat például 1954-ben itt verte meg az angolokat 7-1-re. Ez volt a történelemkönyvekbe is bevonult londoni 6-3 visszavágója.

A fotók készítője a Player.hu-nak elmondta, hogy mivel 14 éves kora óta eltelt huszonöt évben rengeteg meccsen járt kint a barátaival, így a ködben úszó, és a múltat jelképező stadiont körbejárni kifejezetten megható élmény volt.

Tóth Attila a Bicskei Torna Club ifi-futballistája volt, Gyalog Péter a Bicskei TC felnőtt csapata mellett megfordult a Csabdi gárdájában is. Mindketten jól ismerik a mennyei megyei világát, és szurkolóként végig hullámvasutazták a Csank, Gellei, Bicskei, Várhidi, Mattheus, Bozsik, Koeman, Egervári vezette válogatottak működését.

2011-ben döntöttek úgy, hogy a Puskás helyére modern, 65 ezer férőhelyes stadiont építenek, amelyet a tervek szerint 2018-ban adnak át.

Utolsó alkalommal 1986. március 16-én volt telt ház a Népstadionban, a mexikói vébére készülő válogatottunk a brazilokat verte 3-0-ra. Érdekes egybeesés, hogy éppen az utolsó telt ház jelezte előre egy harminc évig tartó aszályos időszak kezdetét…

Az utolsó válogatott meccset 2014. június 7-én rendezték, Dzsudzsákék 3-0-ra verték a kazahokat.

A Fradi még használta néhányszor a pályát, 2014. július 24-én 2-1-re kikaptak itt az NK Rijekától. Azóta már a kapukat is elbontották.

Van valami szimbolikus abban, hogy a Puskás – ahová az elmúlt harminc évben háromgenerációnyi drukker hordta ki a reményeit, aztán vágta a földhöz az összegyűrt meccsjeggyel együtt a szotyihéj közé – olyan elhagyatottan áll, mint egy szellemváros, miközben a válogatott, és az ország focibuzijai három évtized elteltével ismét egy világversenyre készülnek.

Európa bajnokság, Franciaország. Június 14. Ausztria-Magyarország.

Talán tényleg egy új fejezet kezdődik, de ez hittük már pár alkalommal. De az igazi fanatikusok már csak ilyenek, azt meg tudjuk a futballuniverzum örök közhelyeiből, hogy a a labda kerek és a pályán bármi megtörténhet.

Player Autószalon

Babos Timiék szenzációsan menetelnek Wimbledonban, döntőbe jutott Jaroszlava Svedova oldalán női párosban. Ennek apropóján eszünkbe jutott egy korábbi válogatásunk a teniszről, noha nem ezzel azonosítjuk a női teniszezőket.

Csodálatos sportág a tenisz, tele fitt emberekkel, csinos, ízlésesen izmos, tónusos nőkkel, akik szemtelenül rövid és szűk cuccokban izzadnak hétről hétre. És akiknek minden mozdulatát fotósok hada örökíti meg. Íme tíz nem kicsit erotikus kép az egyik legerotikusabb sportágról.

És végül egy szimbolikus képpár.

Player Autószalon

Adil Rami csaja, Sidonie a képek alapján egy igazi belevaló fehérneműmodell szuperpuma. Szóval, ha nagy a baj az elődöntő után, Adil meg lesz vigasztalva. De ha nyernek, akkor az otthoni ünneplés is izgalmas lehet.

Sidonie Biémont-ról annyit lehet tudni, hogy a Sevilla francia középhátvédjének, Adil Raminak a csaja, és néha feltűnik műsorokban ilyen feszes, fekete cuccokban.

Adil Ramiról meg annyit, hogy ma este Eb-elődöntőt játszik a francia válogatott színeiben Németország ellen. Sidonie nagyon szorít érte.

Aztán persze tudjuk azt is Biémont kisasszonyról, hogy sokat fotózzák bugyiban vagy bikiniben, de azért készülnek róla sokkal visszafogottabb fotók is.

De biztosak vagyunk benne, hogy téged inkább az előbbi verzió érdekel. Szóval tessék, ő Sidonie, gyönyörködjünk.

És íme a bizonyíték. Adil és Biémont kisasszony, személyesen.

Player Autószalon