Messi és Neymar miatt bajban lehet a Barcelona

A spanyol liga pénzügyi fair play szabályzatában elég kemény szankcióról lehet olvasni.

A spanyol bajnokságban bevezették a fizetési sapkát, ami azt jelenti, hogy egy klub maximum 421 millió eurót költhet fizetésekre. Ez mondjuk így elsőre nem is tűnik olyan kevésnek, bár a Barca igencsak karcolja a határ, idén ugyanis 419 milliójába fájtak az alapbérek.

Messi ebben az idényben 22,8 millió eurót kapott alapbérként, a nyáron viszont ez 39,4 millióra emelkedik. Neymar 7 milliós alapbért tett zsebre, a következő szezonban már 17,6 milliót fog. Ez így azt jelenti, hogy csak a két zseni fizetése összesen plusz 27 millióval dobja meg a Barcelona fizetési sapkáját.

A spanyol liga pénzügyi fair play szabályzata szerint, ha egy csapat túl lépi a fizetési sapka keretét, a vezetőségnek nemcsak azonnal le kell mondania, de következő két ciklusban nem is kerülhet ismét hatalomra.

Abban biztosak lehetünk, hogy a Barcelona nem fogja eladni sem Messit, sem Neymart, nyilván valahogy majd megoldja ezt a problémát, vagy megtalálja a kiskaput.

Hétvégén meg Barcelona–Atlético Madrid lesz a bajnokságban. Nézed? Fogadsz is?

(Forrás: AS)

A labdarúgás az egyik legszebb, legérdekesebb és persze legnépszerűbb sportág, imádjuk is rendíthetetlenül, ám van néhány árnyoldala: ezek közül is a legsötétebb a műesés, a színészkedés, ami évek óta stabilan a virágkorát éli. Összeszedtük a leglátványosabbakat, Ronaldótól Busquetsen át Ashley Youngig. Kiábrándító, de ne add fel!

Vége az olimpiának, vagyis most már maximálisan fókuszálhatunk a focira, itt az NB I, Nagy Ádám már játszik a Serie A-ban, nyakunkon a BL-csoportkör. Úgyhogy legyünk gyorsan túl a legmocskosabb részeken.

#1. Új állatfaj: a holland bakkecske

#2. Nyakból arcba kisugárzó borzalmas fájdalom

#3. Nem túl jó reakcióidő

#4. Érintkezéssel ritka gyorsan terjedő ájulásos vírus

#5. Cé most épp az oldalvonalban botlott meg

#6. Olasz távolugró

#7. Ashley Young, az angol Jászai-díjas

#8. Hol a bíró? Hol a labda? Jaj!

#9. Bale szimplán csak megijedt

#10. Az Ecuadori kézzel önverő című chilei színdarab

#11. A legnagyobb klasszikus: Rivaldo művész úr

#12. Ott is látnak? Itt is látnak? Akkor dekurvárafáj!

#13. Carroll és a nehéz labda esete

#14. Emberek, ott hal meg a pályán!

#15. Annyira büdös a szád, hogy beájulok!

#16. Neymar Jr., a kezdő kaszkadőr

#17. Na a harmadik lépés már tényleg baromira fájt volna

#18. Homorítás, hasas. Összpontszám: 8.75

#19. Hopp, arra én most rárepülök!

#20. És a leghíresebb – kukucs, Sergio vagyok!

(Forrás: buzzfeed.com)

Babos Timiék szenzációsan menetelnek Wimbledonban, döntőbe jutott Jaroszlava Svedova oldalán női párosban. Ennek apropóján eszünkbe jutott egy korábbi válogatásunk a teniszről, noha nem ezzel azonosítjuk a női teniszezőket.

Csodálatos sportág a tenisz, tele fitt emberekkel, csinos, ízlésesen izmos, tónusos nőkkel, akik szemtelenül rövid és szűk cuccokban izzadnak hétről hétre. És akiknek minden mozdulatát fotósok hada örökíti meg. Íme tíz nem kicsit erotikus kép az egyik legerotikusabb sportágról.

És végül egy szimbolikus képpár.