Manning Brady ellen az Arany Super Bowlért

Feleződnek a meccsek, már csak kettő maradt, vagyis jönnek a főcsoportdöntők, ahova az alapszakasz négy legjobbja harcolta be magát. A győztesek már megkapják belépőiket a Super Bowlra, de ezt az egész hacacáré még ennél is sokkal izgalmasabb attól, hogy minden idők párharcát nézhetjük: Payton Manning vs Tom Brady.

AFC-döntő

Denver Broncos (1.)–New England Patriots (2.) (vasárnap, 21.05)
Tipp: V – 1.65

Az AFC mezőnyéből idén kiemelkedett a két résztvevő, a New England Patriots és a Denver Broncos, ám míg előbbi az ellenállhatatlan támadósorával gázolt át az ellenfeleken, addig a denveri együttes a sikereit legfőképp a védelemnek köszönheti. A meccs legfontosabb eleme azonban talán nem is ezen egységek összecsapása lesz, hanem az, hogy valószínűleg utoljára láthatjuk egymás ellen Tom Bradyt és Peyton Manninget. Nekik ez már a 17. találkozójuk lesz, és ez a párharc talán minden idők legnagyobb rivalizálása.

A meccsen azonban a Patriots lesz az esélyesebb, már csak azért is, mert idén Brady több touchdownt osztott ki Denverben mint Manning, pedig neki csak egy meccse volt itt, Peytonnak hat, ha pedig a védelemben bíznak, akkor meg kell jegyezni, Brady nem zavartatja magát ha elit védelmek ellen kell játszania, ezt már láthattuk idén a Broncos ellen is. Szoros meccs elé nézünk tehát, de meglepetés lenne, ha a hazaiak jutnának tovább.

NFC-döntő

Carolina Panthers (1.)–Arizona Cardinals (2.) (hétfő, 00.40)
Tipp: H – 1.60

Eltörpül a jelentősége ennek a párharcnak a gigászok csatája miatt, holott szerintünk innen kerül ki a végső győztes. És mivel szerintünk a Carolina lenyomja az Arizonát... ugye érted.

Na és miért nyer a Panthers? Láttad a Seattle elleni meccset? Az első félidő álomfoci volt, átgázoltak Newtonék a kirobbanó formában lévő Seahawkson, a védelem megingathatatlan volt, Camék pedig hozták a TD-ket, viszonylag könnyen. Igaz, hogy a második félidőre teljesen leolvadt a Carolina, de akkor már mindegy volt. Ha így játszanak, vagy csak ezt megközelítőleg Ron Rivera tanítványai, senki nem állítja meg őket. Nagyon ritkán látni ennyire meggyőző játékot. Newton magabiztos, Olsen megállíthatatlan, Kuechlyék pedig nemcsak megállítják az ellent, de pontokat is tesznek a táblára.

Ezzel szemben a Cardinals szenvedve jutott el az NFC-döntőbe, Carson Palmeren érződik a playoffláz, nem látni, hol, mivel tudná megállítani ezt a Pantherst, Fitzgerard ehhez kevés lesz. Szóval nem is fogja megállítani.

A mérkőzéseket a Sport2 élőben közvetíti.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon