Manning Brady ellen az Arany Super Bowlért

Feleződnek a meccsek, már csak kettő maradt, vagyis jönnek a főcsoportdöntők, ahova az alapszakasz négy legjobbja harcolta be magát. A győztesek már megkapják belépőiket a Super Bowlra, de ezt az egész hacacáré még ennél is sokkal izgalmasabb attól, hogy minden idők párharcát nézhetjük: Payton Manning vs Tom Brady.

AFC-döntő

Denver Broncos (1.)–New England Patriots (2.) (vasárnap, 21.05)
Tipp: V – 1.65

Az AFC mezőnyéből idén kiemelkedett a két résztvevő, a New England Patriots és a Denver Broncos, ám míg előbbi az ellenállhatatlan támadósorával gázolt át az ellenfeleken, addig a denveri együttes a sikereit legfőképp a védelemnek köszönheti. A meccs legfontosabb eleme azonban talán nem is ezen egységek összecsapása lesz, hanem az, hogy valószínűleg utoljára láthatjuk egymás ellen Tom Bradyt és Peyton Manninget. Nekik ez már a 17. találkozójuk lesz, és ez a párharc talán minden idők legnagyobb rivalizálása.

A meccsen azonban a Patriots lesz az esélyesebb, már csak azért is, mert idén Brady több touchdownt osztott ki Denverben mint Manning, pedig neki csak egy meccse volt itt, Peytonnak hat, ha pedig a védelemben bíznak, akkor meg kell jegyezni, Brady nem zavartatja magát ha elit védelmek ellen kell játszania, ezt már láthattuk idén a Broncos ellen is. Szoros meccs elé nézünk tehát, de meglepetés lenne, ha a hazaiak jutnának tovább.

NFC-döntő

Carolina Panthers (1.)–Arizona Cardinals (2.) (hétfő, 00.40)
Tipp: H – 1.60

Eltörpül a jelentősége ennek a párharcnak a gigászok csatája miatt, holott szerintünk innen kerül ki a végső győztes. És mivel szerintünk a Carolina lenyomja az Arizonát... ugye érted.

Na és miért nyer a Panthers? Láttad a Seattle elleni meccset? Az első félidő álomfoci volt, átgázoltak Newtonék a kirobbanó formában lévő Seahawkson, a védelem megingathatatlan volt, Camék pedig hozták a TD-ket, viszonylag könnyen. Igaz, hogy a második félidőre teljesen leolvadt a Carolina, de akkor már mindegy volt. Ha így játszanak, vagy csak ezt megközelítőleg Ron Rivera tanítványai, senki nem állítja meg őket. Nagyon ritkán látni ennyire meggyőző játékot. Newton magabiztos, Olsen megállíthatatlan, Kuechlyék pedig nemcsak megállítják az ellent, de pontokat is tesznek a táblára.

Ezzel szemben a Cardinals szenvedve jutott el az NFC-döntőbe, Carson Palmeren érződik a playoffláz, nem látni, hol, mivel tudná megállítani ezt a Pantherst, Fitzgerard ehhez kevés lesz. Szóval nem is fogja megállítani.

A mérkőzéseket a Sport2 élőben közvetíti.

Mindenki nyugodjon le a picsába, biztonságban vagyunk a focimeccseken! Nagy kedvencünk, a TrollFoci pár éve előkapart egy videót, ami nem igényel semmilyen kommentárt, pláne nem azoknak, akik csak egyszer is voltak már megyei vagy területi bajnoki meccsen. Mondjuk például bárhol.

Ezért nem járnak a családok a meccsekre?! Tényleg a csodás stadionjaink jelentik a magyar futballvalóságot? Ez a jelenet esszenciája a háttérmunkának, ahogy a játékos segíti fel a rendesen bekarmolt rendezőt, aki vigyáz rá, meg mindenkire. Imádjuk.

A Special One egészen kiváló edző, mindent megnyert, amit lehet, a legnagyobb csapatokat vezette, vezeti, de ez még önmagában nem mond el róla semmit. Mou öntelt, arrogáns, végtelenül szenvtelen és szolid megszólalásaival egy igazi jelenség.

1. "Elmeséltem nekik, hogy volt egy Albert Einstein nevű ember, aki azt mondta: van egy olyan erő, ami sokkal hatalmasabb, mint a gőz, az elektromos áram és az atomenergia, ez pedig az akarat. Márpedig ez az Albert nevű srác nem volt hülye."
A Barcelona legyőzését hozó Király-kupa-döntő előtt.

2. "Lennék én szerény, de ma nincs mire."
A BL-győzelme után.

3. "Minél nagyobb nyomás van rajtam, annál erősebb vagyok. Nagyobb hajó nagyobb vihart kíván, az a nagy szerencsém, hogy eddig csak nagy hajókban utaztam."
Mert ő a legnagyobb kapitány.

4. "Amikor van otthon egy Bentleyd és egy Aston Martinod is, de minden nap a Bentleydet használod, miközben az Aston Martinod otthon hever parlagon, akkor eléggé hülye vagy."
Most már mindenki érti, mi a rotáció lényege.

"5. Megértem, hogy miért volt ennyire ideges. Bárki az lenne, ha egy olyan ellenfél játszik fölényben a csapata ellen, amelyet körülbelül tizedannyi pénzből hoztak össze."
A 2004-es MU elleni 2–1-es BL-győzelem után Sir Alex Fergusonnak mondta.

6. "Boateng a Chelsea-be? Futballistákat akarunk, nem modelleket. Tavaly több frizuraváltása volt, mint ahány gólt szerzett."
Kevin Boateng leigazolásáról 2013-ban.

7. "Róla lehetne megírni a szamár történetét, aki harminc évig dolgozott, mégsem lett belőle ló."
Benficát edző Jesualdo Ferreiráról.

8. "A nap legrosszabb negyedórája az a tizenöt perc, amit az újságírókkal kell töltenem."
Nekik se a nap fénypontja, megesküdnénk rá.

9. "Ha könnyű munkát akartam volna, maradok Portóban: gyönyörű kék szék, Bajnokok Ligája-trófea, Isten és Isten után én."
2004-ben ezekkel a szavakkal vette át a Chelsea-t.

10. "Más vagyok, mint a Real Madrid legutóbbi vezetőedzői. Ha rosszul mennek itt a dolgok, és el kell hagynom a klubot, akkor is lesz következő csapatom. És nem a Gavára vagy a Palmeirasra gondolok. A világ valamelyik nagy csapata várna rám."
Manuel Pellegrinire utalva, aki a Real után a Málagához ment.

11. "Mi az ördögöt keresne Adriano a Flamengónál? Az ember nyaralni megy Brazíliába, semmi másért."
Reflektált a pletykákra, miszerint Adriano a Flamengóhoz igazol.

12. "The Times: Mostanában több, hölgytől hallani, hogy a plátói szerelme José Mourinho. Önnek ki?
Mou: Nekem is José Mourinho.
TT: Most csak viccel...
JM: Jóképű, gazdag, sikeres és briliáns, hát miért ne?"

Ebben minden benne van.

Annak ellenére, hogy a legrosszabb perceit az újságírók okozzák neki, azért készségesen odaáll. A legkellemetlenebb perceket minden idők legkínosabb interjújával magyar riporter okozta neki, semmi kétség. Láttad már?

Soha nem láttunk kínosabb interjút, mint amit Mourinhóval készítettek

Amúgy Ibra és Balotelli top beszólásait is összegereblyéztük.