Ha jövőre újra topcsapat akar lenni, akkor ezeket a játékosokat eladja a Barca

A Barcelona sorozatban másodszor nem jutott be a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, Messiéknek esélyük sem volt a Juventus ellen. A bajnokságban szintén nincs jó helyzetben a katalán csapat, gyakorlatilag már csak a Real Madrid veszítheti el a bajnoki címet. Egy ilyen – a Barcelona szintjén – sikertelen szezon után pedig biztosan lesznek változások. Mutatjuk, kiket kellene eladnia a vezetőségnek.

Az már biztos, hogy Luis Enrique távozik, azt viszont még nem tudni, ki lesz a következő edző, így az érkezőket illetően csak tippelni lehet, de a szezon mostani szakaszában még azt sem érdemes. Van viszont néhány olyan futballista, aki az idei szezonban bebizonyította, nem Barca-szint.

André Gomes

A nyáron igazolt portugál az egész európai átigazolási idény legnagyobb bukója volt. 35 millió eurót fizetett érte a Barcelona, a középpályás viszont totális betli eddig. A játéka teljesen alibi, semmit nem tesz hozzá a meccsekhez. Sőt, ha játszik, akkor általában megszívja a Barca. A csapat 14 alkalommal kapott ki, amikor Gomes kezdő volt – ez mindent elmond, mennyire mínuszosak vele.

Jérémy Mathieu

A francia védőért 2014-ben 20 millió eurót fizetett a Barcelona – konkrétan a fél világ körberöhögte őket ezért. Aztán az első szezonjában egész tűrhető volt Mathieu, triplázott a csapattal, és nagy hibái nem igazán voltak. Azóta azonban rémes, legutóbb a Juventus elleni odavágón bizonyította be, hogy már kevés ehhez a szinthez. Már nem elég gyors, nem elég magabiztos, meccsek mennek és mehetnek el rajta.

Paco Alcácer

Az előző két névhez hasonlóan őt is a Valenciától vette a Barcelona, tavaly nyáron 30 millió euróért. Ő kellene legyen az a játékos, aki tehermentesíti az MSN-t, a kevésbé fontos meccseken játszik, gólokat, gólpasszokat hoz. Ehhez képest februárban lőtt először gólt, és bár papíron tökéletes cserének tűnik, a pályán görcsös, nem hatékony.

Arda Turan

A török egy fokkal jobb, mint az előző három játékos, de összességében ő is csalódás. A középpályára nem elég jó, szélre nem elég gyors, cserének elmegy, de amit ő tud jelenleg, azt a fiatalok nagy része is tudja. Plusz volt egy óriási hibája idén, a Real elleni meccsen az ő hülyesége miatt kapott szabadrúgást a Madrid, ami után Ramos az utolsó percben egyenlített.

Lucas Digne

Az ő helyzete kicsit más, mint a többieké. Gomeshez és Alcácerhez hasonlóan őt is nyáron vették, de Digne azért jobb volt a másik kettőnél. Persze a megbízható teljesítménytől ő is nagyon messze volt. Vélhetően nem adják el, maximum kölcsönbe mehet. De bármelyik opció következik be, a csapatra nem lesz nagy hatással, mert az idei szezonban mutatott játéka alapján csak egy megbízható csere lehet.

Mellettük van még néhány olyan játékos, akit szinte biztosan elad a vezetőség, de mivel kölcsönben voltak, így a helyzetük nem igazán befolyásolja a csapat jövőjét. Ők azok:

  • Vermaelen
  • Tello
  • Douglas

Aztán ott van a mag, ami továbbra is bombaerős, talán még mindig a legerősebb a világon. Az MSN még mindig csúcskorát éli, a középpályára viszont mindenképp kell valaki, mert Iniesta továbbra is zseni, de a kor egyre jobban látszik rajta, a többiek pedig csak zongoracipelők. Ami persze fontos egy csapatban, de sokkal kevesebbet ér, ha nincs mellettük ott egy zseni, aki ritmust, kreativitást ad a játéknak.

És nyilván kell egy olyan edző is, aki újra felrázza a társaságot, kicsit megkavarja a taktikát, emellett pedig a nagy sztároknál eléri, hogy hallgassanak rá, motiváltak legyenek. Luis Enrique az első két évében ezt hozta, idén viszont nem.

A Barcelona hétvégén a Real vendége lesz, ha nyernek, akkor még van esélyük a bajnoki címre, ha nem, akkor már szinte biztos, hogy a Real Madrid lesz a spanyol bajnok.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon