Valamiért a Real Madridnak gyakran szerencséje van a játékvezetőkkel

Persze minden játékvezető téved, de az élet és a véletlen rendre úgy hozza már évtizedek óta, hogy a Real ellenfelei kárára jóval többet. Most a Celta csatára nézett bele egy kiállításba.

A Real Madridnak már az egy pont is elég lett volna Vigóban, ami akkor is meglett volna, ha Juan Martínez játékvezető korrekt ítéletet hoz, így azért kicsit keserű lehet az a szájíz, hiszen Iago Aspast és a Celtát duplán büntette egy egyértelmű hibával.

Már 0–2-nél jártunk, gyakorlatilag eldőlt a meccs és a bajnokság, amikor a Celta csatárát Sergio Ramos elég nyilvánvalóan felrúgta a tizenhatoson belül. Mi történt? Aspas sárgát kapott, ami a második volt, mehetett az öltözőbe. Ezért:

Tizenegyes helyett, amivel 1–2 lehetett volna, emberhátrányba került a Celta, sansza sem volt a pontra sem. Ki is kapott 4–1-re.

Hogy ne menjünk messzire, amire még séróból emlékszünk a Reallal kapcsolatban, az el Clásicón Marcelo könyököse, ami után Messi kiköpte a fogát, a brazil védő viszont lapot sem kapott. Vagy épp áprilisban a Bayern München elleni BL-negyeddöntő visszavágóján Kassai két lesgólt is megadott a Realnak.

Majd Vidalt egy szabályosnak tűnő szerelésért kiállította. Ki is esett a München.

Aspasnak és Ramosnak korábban is volt egy afférja, a Real védője a legkifinomultabb módon jelezte a csatárnak a véleményét: leköpte.

A játékvezető és segítői nem látták az esetet. Casemiro elmaradt tavaszi kiállításait most nem lenne korrekt idecitálni, benne van a játékban, hogy egy-egy, vagy 4-5 ítéletet máshogy súlyoz a spori.

Na de a lényeg, hogy a Real Madrid öt év után végre bajnokságot nyerhet, még ha így is csak három ponttal, ehhez Málaga ellen kell minimum egy pont. Meg is érdemlik, mert a Barcelona jó pár kötelezőt nem hozott, így pedig nem lehet bajnokságot nyerni. Persze ez a változatosság mindig jól jön, hiszen az elmúlt négy kiírásból hármat a Barcelona húzott be, kellett a friss vér a La Ligába.

De legalább a BL-ben meg kell szenvedniük. Vagy várj csak...

(Fotó: AFP)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon