Néhány éve még a legjobb magyar focista volt, most meg megint kirakták a csapatából

Rudolf karrierje már nemcsak döcög, hanem lassan teljesen fennakad. Mi lesz veled, Gergely?

Tavaly nyáron főleg Nikolics Nemanja pótlására a Videotonba igazolt Győrből, de már ez is egy olyan esély volt, amit inkább múltja miatt kapott meg, nem pedig a győri teljesítménye miatt.

Rudolf a Nancyban nevelkedett, majd 2007-ben hazajött és a Debrecenben az egyik, ha nem a legjobb magyar játékossá nőtte ki magát, 52 meccsen 26 gólt szerzett. 2008-tól rendszeresen válogatott volt, 28 meccsen tíz gólt lőtt.

2010-től játszott Olaszországban, a Genoában és a Bariban, Görögországban a Panathinaikoszban, majd 2012-ben tért haza ismét. Egy idényt a Diósgyőrben, ahol 16 meccsen egy gólt lőtt, ki is utálták, majd kettőt Győrben, ahol szintén nem tudott húzóember lenni. Aztán jött a Vidi, ahol hétszer kapott lehetőséget, és csak kétszer kezdőként, összesen 230 percet játszott.

Most meg: "A mai naptól nem tagja a Videoton FC keretének, ezt szerda délelőtt közölték is a játékossal. A 31 éves támadó nem látogathatja sem az első, sem a második csapat edzéseit, jövőjéről hamarosan dönt a Vidi vezetősége" – írja a vidi.hu.

Így megy tönkre egy ígéretes karrier, mert nem tanulnak a magyarok semmiből: nem szabad a Serie A-ba igazolni.

Semmiképp sem szeretnénk általánosítani, hogy egy szép nő nem lehet okos, mert akad számtalan ellenpélda, de az igen ritka, hogy ennyire, és hogy sakkozzon. Szóval Alexandra Botezben egyesül a szépség és a tudás. Két éve már mutattuk, de arra jutottunk, hogy ideje felidézni a nevét és a fotókat.

Alexandra, mint a legtöbb zseniális sakkozó, már egészen fiatalon kitűnt tehetségével, 2010-ben, 15 évesen U16-os női bajnok lett Kanadában, egy év múlva, tehát tizenhat évesen, pedig egy százezer dolláros ösztöndíjat kapott a Texasi Egyetemre. 2013-ban szerezte meg a FIDE mesteri címet, miközben az U18-as bajnokságot is megnyerte holtversenyben, 2012-ben pedig a sakkolimpián is debütált.

Ritkán osztják ilyen bőkezűen az észt és a bájt egy személyre, még ritkább, ha valaki ezt jóra használja, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ő a sakkozás Krammer Anettje.

És bizony erre a világ nagy kommentelői is rácsodálkoztak, és olyan kínos sztereotípiákra világítottak rá, amivel mi nem is szeretnénk azonosulni: "Úristen, ez majdnem olyan, mintha a szép emberek is lehetnének okosak!"

Zokogunk és vigyorgunk. És rohanunk ugrókötelet és fekete legginst vásárolni, no meg rettenetes kosarascipőt.

Mert bár nem akarunk úgy kinézni, mint Doutzen Kroes (és edzője), de ott akarunk lenni mellette, bármit is csináljon, bárhogy. A Victoria's Secret szupermodellje workout-oktatófilmet csinált négy éve egy szakedzővel, és most megmutatjuk újra. Mert kell több motiváció, hogy elkezdj edzeni?

A Victoria's Secret Sport kedvéért az akkor 29 éves holland modell, Doutzen összeállt Michael Olajide workout edzővel, és elkészült a The Sexiest Workout Ever című videó. A címe minden elmond, nemigen tévednek.

Hogy ki az azóta 31 éves, tökéletes alakú modell, Doutzen? Mutatjuk még kevesebb ruhában. (Van férje.)