Valami hihetetlenül megverte a Leicester a Manchester Cityt

Idegenben, hibátlan kontrajátékkal és koncentrációval intézte el a közvetlen rivális Cityt Ranieri gárdája.

Sokan gondolták azt, hogy most fog kipukkanni a Leicester-lufi, és eddig tartott a kiscsapat tündöklése. Csakhogy már a harmadik percben vezetést szereztek idegenben, és hiába volt mezőnyfölényben, Ranieri csapata fantasztikus csapatmunkával megfékezte a kb. 250 millió font értékű Cityt.

A második félidő elején Mahrez is betalált egy szemet gyönyörködtető szóló után:

Aztán jött Huth fejese, és a 60. percben már 0-3 volt. Sergio Agüero a 87. percben még szépített, de ez így is iskola volt.

Jövő héten az Arsenal vár Vardyékra, és ha ki is kapnak Wengeréktől, akkor is az első helyen állhatnak majd. Tényleg megtörténhet a csoda, és bajnok lehet egy kiscsapat az óriások között?

Semmiképp sem szeretnénk általánosítani, hogy egy szép nő nem lehet okos, mert akad számtalan ellenpélda, de az igen ritka, hogy ennyire, és hogy sakkozzon. Szóval Alexandra Botezben egyesül a szépség és a tudás. Két éve már mutattuk, de arra jutottunk, hogy ideje felidézni a nevét és a fotókat.

Alexandra, mint a legtöbb zseniális sakkozó, már egészen fiatalon kitűnt tehetségével, 2010-ben, 15 évesen U16-os női bajnok lett Kanadában, egy év múlva, tehát tizenhat évesen, pedig egy százezer dolláros ösztöndíjat kapott a Texasi Egyetemre. 2013-ban szerezte meg a FIDE mesteri címet, miközben az U18-as bajnokságot is megnyerte holtversenyben, 2012-ben pedig a sakkolimpián is debütált.

Ritkán osztják ilyen bőkezűen az észt és a bájt egy személyre, még ritkább, ha valaki ezt jóra használja, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ő a sakkozás Krammer Anettje.

És bizony erre a világ nagy kommentelői is rácsodálkoztak, és olyan kínos sztereotípiákra világítottak rá, amivel mi nem is szeretnénk azonosulni: "Úristen, ez majdnem olyan, mintha a szép emberek is lehetnének okosak!"

Zokogunk és vigyorgunk. És rohanunk ugrókötelet és fekete legginst vásárolni, no meg rettenetes kosarascipőt.

Mert bár nem akarunk úgy kinézni, mint Doutzen Kroes (és edzője), de ott akarunk lenni mellette, bármit is csináljon, bárhogy. A Victoria's Secret szupermodellje workout-oktatófilmet csinált négy éve egy szakedzővel, és most megmutatjuk újra. Mert kell több motiváció, hogy elkezdj edzeni?

A Victoria's Secret Sport kedvéért az akkor 29 éves holland modell, Doutzen összeállt Michael Olajide workout edzővel, és elkészült a The Sexiest Workout Ever című videó. A címe minden elmond, nemigen tévednek.

Hogy ki az azóta 31 éves, tökéletes alakú modell, Doutzen? Mutatjuk még kevesebb ruhában. (Van férje.)