Van-e visszaút Neymarnak Barcelonába?

Normál esetben erre kapásból rávághatnánk, hogy naná, elvégre a világ egyik legjobb játékosa; a távozásának körülményei miatt pedig azt kellene válaszolni: soha!

De miért téma ez egyáltalán?

Pláne azok után, hogy lelépett a katalánokról, mert ő nem akart Messi árnyékában focizni, arra vágyott, hogy köré építsenek egy csapatot, hogy aztán majd abból még leeshet neki egy Aranylabda is. Ennek ellenére egyre

több helyről szivárognak a hírek, hogy a brazil szeretne visszatérni Barcelonába,

mert unatkozik a Ligue 1-ben, egyáltalán nem motiválja az egyoldalú bajnokság, és láthatóan a BL-győzelemre sincs esélyük. Most már ott tart az ügy, hogy a spanyol lapok címlapon hozzák Neymar lehetséges visszatérést, és már szavazást is indítottak.

Cadena SER úgy tudja, Neymar megállapodott a PSG elnökével, hogy jövő nyáron 220 millió euróért a Barcelona visszavásárolhatja. A Barca vezetése is tud erről az alkuról. Ugyanez a forrás mondja azt is, hogy a nyáron Bartomeu és Neymar találkoztak, és a brazil sírva könyörgött azért, hogy visszatérhessen a barátaihoz.

A Catalunya Ràdio pedig azt írja, hogy Bartomeu találkozott a Barcelona csapatkapitányaival, és megkérdezte őket arról, hogy az öltöző mit szólna Neymar visszatértéhez. Messi, Piqué, Suárez és Busquets válasza nagyon pozitív volt.

Emellett a Mundo Deportivo és a Diario Sport is megszavaztatta olvasóit a kérdésről, hogy van-e visszaút Neymarnak. Mindkét lap olvasói támogatták a visszatérését, a szurkolók 62 százaléka akarja, hogy Neymar visszatérjen a Camp Nouba, míg 38 százalék a nemre szavazott. Eddig összesen közel 10 ezer voks érkezett a Mundóhoz.

Ugyanők két szakértő véleményét is kikérték:

  • Ángel Pérez szerint csak akkor térhetne vissza Neymar, ha elnézést kér a drukkerektől a távozása körülményei miatt, és sokkal elkötelezettebb lenne a klub irányába. Feltétel az is, hogy sokkal profibb legyen a hozzáállása, ne a cipőfűzőjét kötögesse két percenként. Ha csak a futballra koncentrálna, a világ legjobbja lenne, arra pedig miért ne lenne szüksége a Barcának?
  • Ferran Martínez már máshogy látja, szerinte Neymar visszatetszést keltő lelépése miatt örökre leírta magát Barcelonában. Szerinte a brazil támadó azért is akar visszasomfordálni, mert még Párizsban sem tudott igazi vezér lenni, és ha Messi árnyékából akart kibújni, akkor akár megtehetné ugyanezt Mbappéval is, de nemigen sikerül. Martínez szerint sokkal inkább a 19 éves francia világbajnokra lenne szüksége a Barcának, ő lesz ugyanis a következő évtized legjobbja.

Komoly dilemma, hogy a Barcelona vezetése szembeköpje-e magát azzal, hogy visszaengedi, visszavásárolja azt a játékost, aki visszataszító módon szúrta hátba őket, mindezt az utolsó pillanatban, hogy még pótolni se igazán lehessen. És mindezzel elindítva egy elképesztő áremelkedést a transzferpiacon, és magát a Barcát is hatalmas költségekbe verte. Az is dilemma, hogy Neymar hogy nem tudta tavaly, hogy a Ligue 1 unalmas lesz.

A Barcelona eközben, ha komoly pénzek árán is, de már pótolta Neymart – ha visszatér, mi lesz Coutinhóval és Dembélével? Bár utóbbi állítólag menne a PSG-be, enyhítvén az átigazolási díjat. Az egész ügy egyelőre csak teoretikus, de senki sincs könnyű helyzetben, arcvesztés nélkül nehéz lesz kijönni belőle.

Aztán még mindig ott van az az opció is, hogy Neymar Madridban köt ki.

Szerinted van visszaút Neymarnak Barcelonába?

(Forrás: Blaugrana, 24.hu)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon