10 kilométer magasban történt meg a baj az utasszállítóval

A kínai Sichuan Airlines egyik járata kényszerleszállással ért földet hétfőn, miután közel 10 kilométeres magasságban kitört a pilótafülke egyik szélvédője.

A járat Csunkingból a tibeti fővárosba, Lhászába tartott volna, de végül Csengduban landolt. A baleset során néhány műszerdarab repült ki a gépből, az üvegdarabok pedig megsebesítették a gép egyik tisztjét. A repülésvezérlő is megadta magát, valamint az oxigénmaszkok is kinyíltak az utastérben.

Itt történt meg a baj:

A kapitány ezek után nem sokat habozott, jöhetett a vészsüllyedés, így 7100 méterre süllyedt az Airbus A319-100 – a hegyek miatt ennél tovább nem mehetett –, a hegyes részek elhagyása után pedig már 3 kilométeres magasságban volt a gép, félórával később pedig már Csengdu repterén landolt. A baleset körülményeit jelenleg vizsgálják.

Ez is érdekelhet:

Három vadászgép különleges küldetést kapott: megállítani az évszázad napfogyatkozását néhány percre

Napfogyatkozás egyszerű nyelven fogalmazva ugye akkor jön létre, amikor a Hold a Föld és a Nap közé kerül, így lényegében a Hold részben vagy teljesen eltakarja a Napot. Tavaly volt is egy hatalmas menet az Egyesült Államokban, ugyanis 99 éve nem látott, a keletitől a nyugati partig tartó teljes napfogyatkozást élhettek át az észak-amerikai kontinensen - becslések szerint mintegy 200 millióan követték figyelemmel élőben a különleges természeti jelenséget.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon