Most éppen az NMHH főigazgatója mondta ezt, de az elmúlt időszakban annyiszor hallottunk már hasonlót, hogy szerintünk inkább várjuk ki a végét.

Roaming díjaknak ugye elméletileg már most sem kéne létezniük, hiszen az Európai Parlament már másfél éve megmondta, hogy az EU-s polgárok ilyen jellegű lehúzása nem nagyon jó, tehát a roaming díjakat el kell törölni. Csak egy apróságot feljetettek el hozzátenni, mégpedig azt, hogy

MOST AZONNAL!

Így a romaing díjak eltörlését azóta is tervezgetik, tologatják, dátumozgatják, az eredetileg meghatározott 2015. december 15-i határidőből pedig az EU versenyképességi tanácsának legutóbbi ülésén már 2017 közepe lett.

Ehhez képest az Aranyosné dr. Börcs Janka által a HTE MediaNet 2015 konferencián bedobott 2016 júniusi határidő nem is hangzik rosszul, pláne úgy, hogy a tervek szerint a roaming díjakat már áprilisban elkezdenék csökkenteni.

Mi azért egyelőre kicsit szkeptikusak vagyunk, főleg, hogy a tervezetben elvileg marad egy kiskapu is, ami szerint a szolgáltatók tiltakozhatnak a roaming díjak eltörlése ellen,

ha olyan konkrét számadatokkal tudják alátámasztani gazdasági veszteségüket, amelyek a felügyelő hatóságok számára is elfogadhatók.

Hogy pontosan mik ezek a felügyelő hatóságok számára is elfogadható számadatok, azt nem tudjuk, de reméljük, hogy nem is fog kiderülni soha.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Zöld akkumulátort fejlesztenek Bécsben

Összedőlt egy 2,5 kilométeres baltimore-i híd, miután nekiment egy konténerszállító hajó

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés