Úgy tűnik, Elon Musk egy percig sem tud nyugodtan ülni a babérjain (mondjuk ezt eddig is sejtettük), ugyanis alighogy sikerült rendesen landolniuk a Falcon-9 rakétával, máris itt a következő terv: 2018-ban űrhajtó küldeni a Marsra.

A missziónak egy új űrkapszulával, a Red Dragonnal vágnának neki, ami a két éve bemutatott Dragon V2 továbbfejlesztett változata lesz, és a Falcon-9 nagytesója, vagyis a Falcon Heavy szállítaná el a vörös bolygóig. Emberek most még természetesen nem lennének a fedélzeten, de a SpaceX további terveiről azért sokat elárul, hogy az illusztráción ablakok is vannak az űrkapszula oldalán.

A 2018-as misszió elsődleges célja az lenne, hogy kitapasztalják, hogyan lehet biztonságosan landolni a bolygón egy több tonna rakományt szállító űrkapszulával, mert ez ugye egy olyan dolog, amit asztronautákkal a fedélzeten már nem jó elcseszni. Az amúgy nem nagy titok, hogy a SpaceX-nek hosszútávon az a terve, hogy embereket is vigyen a Marsra (meg persze hogy leatomozzák az egészet), sőt, Elon Musk állítólag még idén előáll a következő őrült tervével, ami nem más, mint egy marsi kolónia. Az embert ismerve nyugodtan kezdheted csomagolni a bőröndödet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A köztévé új műsorvezetője nem ember, a mesterséges intelligencia hozta létre

1973-ban több mint egy óráig tartott a teljes napfogyatkozás egy repülő utasainak

További cikkeink a témában
Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?
Hirdetés