Ez lehet a 21. század gőzgépe, amely megváltoztatja a világot

A mesterséges intelligencia (MI) a technológiai forradalom küszöbén áll, elterjedése alapvetően megváltoztatja majd a társadalmat, a fejlesztések értéke  pedig elérheti az 57,6 milliárd dollárt 2021-ra. Ez derült ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat legfrissebb elemzéséből.

A Huawei által támogatott jelentés szerint az MI-algoritmusokat rövidesen az élet szinte minden területén alkalmazzák – a vásárlástól az önvezető autókon és a robotikán át az egészségügyi diagnosztikáig –, a mesterséges intelligencia szerepe pedig olyan alapvető lesz, mint a gőzgépé az ipari forradalomban. Az okostelefonok globális elterjedésének növekedése magával hozza a mesterséges intelligencia széleskörű elterjedését és felhasználását is.

A mesterséges intelligencia térhódítása lévén az egész világ megváltozhat

Eközben az okostelefonok intelligens készülékekké válnak, amelyek megjósolják majd a felhasználó következő lépését, és cselekedni is fognak helyette. Az IDC szerint az okostelefon iparág jövője a „mobil” mesterséges intelligencián múlik, tehát azon, hogy a felhő és a készülékek mesterséges intelligenciája megfelelően tud-e együttműködni.

A felhő technológia segítségével az intelligens készülékek megtanulják a szükséges funkciókat, és képessé válhatnak értelmezni az általuk feldolgozott komplex adatokat, majd a felhasználók helyett is cselekedhetnek. összegzi az elemzés. A mobil mesterséges intelligencia olyan területeken hozhat érdemi fejlődést, mint a fotózás, az egészségügy, a közlekedéslogisztika és az információbiztonság. Tehát a jelentés szerint egy harmadik ipari forradalom előtt állunk, az MI térhódítása lévén lényegében világunk alapjaiban változhat meg – ettől mondjuk tartanak is néhányan:

Stephen Hawking szerint tényleg ideje új bolygó után néznünk

Az elméleti fizikus szerint ezer éven belül kihal az emberiség. Stephen Hawking egy az Oxfordi Egyetemen tartott előadásán fejtette ki elméletét, miszerint maximum 1 000 évünk van hátra a Földön. A napjaink tehát meg vannak számlálva, de mi lehet a megoldás? Úgy tűnik, egyetlen esélyünk van, mégpedig az, ha találunk egy másik, élhető bolygót "a közelben".

(forrás: CET, BBC, MTI)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon