A NASA megmutatta, hogyan fogja elindítani az Orion űrhajót a Marsra

Tavaly robbant a hír, miszerint a NASA embert küldene a Marsra, pár hónappal később pedig az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa egyhangúan megszavazta az űrügynökségnek azt a 19 508 milliárd dollárt, ami többek között a 2030-as évekre tervezett Mars-utazás költségeit is fedezi.

A mérnököket, a csillagászokat, valamint a közvéleményt is egyaránt foglalkoztatja a Mars meghódításának a kérdése – legyen szó az odautazásról, valamint a kolonizálásról. Ahogy az lenni szokott, nemcsak a NASA, hanem Elon Musk előállt a saját ötletével, közben többen is eljátszadoztak a gondolattal, hogy milyen kuckókban élhetnénk a szomszédbolygón, s végül az arabok is beszálltak a buliba: az Egyesült Arab Emírségek már várost tervez a vörös bolygón, és ha valakik, ők biztosan értenek ahhoz, hogyan húzzanak fel seperc alatt egy várost a semmi közepén.

Egyszóval ezerrel dübörög a Mars-projekt, az amerikai űrhivatal szakemberei pedig elérkezettnek látták az időt, hogy egy animációban mutassák meg nekünk, amint a Space Launch System (SLS) hordozórakéta-rendszer elindítja az Orion űrhajót a Marsra:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon