A Samsungnak hála hamarosan olcsóbb telefonokkal is olyan fotókat készíthetsz, mint a legdrágábbakkal

A profi tükörreflexes gépeket utánzó bokeh-effekt, avagy a háttér elmosása eddig csak a legdrágább csúcskategóriás telefonok kiváltsága volt, de már nem sokáig.

Az életlenítést a legtöbb gyártó dupla lencsével oldotta meg, és valahogy így néz ki:

(Fotó: Apple)

Viszont a Google Pixel 2 bebizonyította, hogy meg lehet ezt csinálni egy kamerával is, csak ügyesnek kell lenni: a Google ennek érdekében Dual Pixel szenzort használt a telefonjában, ami gyakorlatig két képet készít, ez alapján pedig a telefon ki tudja számolni, hogy melyik részeket kell életleníteni és melyiket nem. Hasonló szenzora a Samsungnak eddig is volt, azt viszont csak csúcskategóriás telefonoknál használták, viszont a most bemutatott Fast 2L9-et már kifejezetten a középkategóriás telefonokba szánják.

Persze pusztán emiatt a középkategóriás telefonok kamerái még nem lesznek egycsapásra olyan jók, mint a csúcsmobiloké, pláne, hogy a Google a Dual Pixel szenzor mellett a mesterséges intelligenciát is bevetette, hogy a Pixel 2-vel készült fotók olyanok legyenek, amilyenek, de a lehetőség innentől kezdve bárki számára adott lesz.

(Nyitókép: AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon