Ez a repülő személyi asszisztens az elmúlt évek egyik legnagyobb találmánya

Az Aevena összeadta az utóbbi idők két legforróbb technológiáját, a drónokat és a személyi asszisztenseket, az eredmény pedig egészen parádés lett.

Persze elképzelhető, hogy praktikusabb gondolkodású embereknek inkább az lenne a parádés, ha a telefon akksija három napig bírná lemerülés nélkül, de mi, akik odavagyunk a futurisztikus cuccokért, szinte elaléltunk, amikor megláttuk, mire képes az Amazon Alexával felszerelt Aire drón.

Röviden: egészen új szintre emeli a személyi asszisztensek használati körét, például

  • az egész lakásodat szemmel tarthatod egyetlen kamerával,
  • megkérheted, hogy készítsen rólad egy fotót, így soha senki nem fog rájönni, hogy egyedül mentél nyaralni (már megint),
  • a mélységérzékelős kamerával pedig akár az egész lakásodat lemodellezheted 3D-ben, ami egészen jó programnak tűnik egy esős szerda délutánra

Oké, azt a készítők is elismerik, hogy az Aire jelenleg még kicsit béta állapotban van (a végleges változatot csak jövő decemberre ígérik), de azt talán a fentinél hasznosabb példák sorolása nélkül sem nehéz belátni, hogy mennyire hasznos egy olyan személyi asszisztens, ami nem csak az asztalon álldogál, hanem képes odajönni hozzád, vagy követni téged bárhova.

Az Aire drónt egyébként csúcstechnológia működteti: az "agya" egy Nvidia TX1 chip, a szeme sztereó kamera, tájékozódásra pedig egy mélységérzékelős és egy lefelé néző kamerát, valamint szonár szenzorokat használ.

A drón ráadásul nem is őrülten drága, hiszen a Kickstarteren 749 dollárért, azaz kábé kétszázezer forintért rendelhető meg, ami igen kedvezményes ár, ugyanis a boltban már ennek majdnem a kétszeresébe, 1499 dollárba fog kerülni. Különösen megnyugtató, hogy a The Verge újságírója nemrég személyesen is kipróbálhatta az Aire-t, így biztosak lehetünk benne, hogy nem csak egy látványos csalásról van szó, amivel megpróbálják kihúzni a pénzt a zsebünkből.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon