Bemutatták a Nokia új csúcstelefonját

Jó sokat kellett várni rá, de végre eljött az idő: a Nokiának újra van csúcstelefonja, és a Nokia 8 nem is fog csalódást okozni azoknak, akik a Lumia miatt szerették meg a finn gyártót.

A Nokia brandet licencelő HMD Global taktikusan a Nokia korábbi erősségeire épített, így a telefon elsősorban a kamerájával tűnik ki a csúcstelefonok népes táborából: a 13 megapixeles hátlapi duál kamera Carl Zeiss optikával érkezik, technikailag pedig a Huawei megoldását követi, vagyis egy színes és egy fekete-fehér fotóból rakja össze a képet.

A fotós funkcióknál maradva újdonságként érkezik a Bothie-mód, amivel egyszerre készíthetünk felvételt a telefon elő-és hátlapi kamerájával, majd rögtön élőben közvetíthetjük is Facebook Live-on vagy Youtube-on. A telefonba emellett beépítették a Nokia Ozo technológiát is, amivel a telefon képes 360 fokos hangot rögzíteni.

A Nokia 8 természetesen nem csak ebben veszi fel a versenyt a konkurenciával: a telefonban a legújabb, Snapdragon 835 procit találjuk 4 GB RAM társaságában, az 5,3 colos kijelzője pedig QHD felbontású, vagyis 2560x1440 pixeles.

Külön említést érdemel a színválasztás, hiszen a megszokott szürke mellett a Nokia 8 egészen izgalmas, matt és fényes kék valamint réz színben érkezik. A telefon Európában 600 euróért (kábé 180 ezer forint) kerül boltokba, de hogy Magyarországon pontosan mikor és milyen áron lehet majd hozzájutni, azt egyelőre még nem tudjuk.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon