Egyszerűen nem találunk arra szavakat, amit ez a drónversenyző csinál

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Ha Oroszországra gondoltál, akkor jól gondoltad: az UFO Garage tagjai voltak azok a pihent agyúak, akik nyolc hónap alatt építettek a garázsban egy igazi MS-1-est, amely az első szovjet tervezésű tank volt.

Mondjuk hogy az ellenség elkezdte-e hevesen körmölni a végrendeletét, amikor a zsebtank előbukkant a dombok mögül, afelől vannak kétségeink, de a videó alapján terepjáróként legalább száz százalékosan bevált.