És nem csak megízesíti az ételedet, de megmentheti az emberiséget az egyik legnagyobb veszélytől.
A Tokiói Egyetem tudósai által feltalált evőeszköz egyelőre a következő dolgokat tudja leutánozni:
- sós íz
- savanyú íz
- és az étel állaga
Ezek közül főleg az első fontos, hiszen a találmány a No Salt Restaurant projekt része, ami abból a célból jött létre, hogy visszafogják a többek között a magas vérnyomásért és más érrendszeri problémákért (így közvetve az agyvérzésért és egyéb betegségekért felelős) sófogyasztást, vagyis a sós ízű villa hosszútávon rengeteg ember életét menthetné meg.
A tudósoknak arra még nem sikerült rájönniük, hogyan reprodukálhatnák az édes ízt, pedig ha az is meglenne, akkor már neki is vághatnának a következő lépcsőfoknak: egy olyan villának, ami olyan érzést kelt benned, mintha betolnál egy kis bruschettát, aztán párolt marhát bécsi mártással, és a végén leöblítenéd egy pohár bordeaux-ival, miközben nem.