Mutatjuk az év egyik legszenzációsabb fotóját a Jupiterről

Ami a Cassini a Szaturnusznak, az a Juno a Jupiternek – szólhatna a mondás. Az utóbbi néhány hónapban a fél világ a Cassinivel volt elfoglalva, amely közel 20 évnyi kitartó munka után bevégezte küldetését a Szaturnusz körül, közben meg a hat éve útnak indított Juno lelkesen vizsgálja poláris pályáról a Jupiter mágneses terét, a bolygó magját, valamint légkörét.

Ezúttal pedig a Juno talán elkészítette az év legszenzációsabb Jupiter-fotóját. A NASA szakemberei is vették, hogy szinte „aranyat” leltek: a remek elkészüléséhez adottak voltak az ideális fényviszonyok, amelyek a Juno, Jupiter, illetve a Nap szerencsés elhelyezkedésének voltak köszönhetők, a légkör magasabb rétegeiben kialakuló felhők textúrái pedig remekül kivehetők:

Ez is érdekelhet:

Ezekbe a földön kívüli hangfelvételekbe garantáltan beleborzongsz

Az amerikai űrkutatási hivatal szakemberei összedobtak egy lejátszási listát 22 olyan hangfelvételből, amelyet földi fül normál körülmények között nem hallhatna. Igen, végül is ez is egy módja Halloween megünneplésének - és elhallgatva a felvételeket, bizony kijelenthetjük, néhány közülük egy-egy horrorfilmben is megállná a helyét. Ugyanis a Földön kívülről érkező hangok finoman szólva sem barátságosak.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon