Így néz ki a Föld és a Hold a Marsról nézve

A NASA olyan képet osztott meg, amit még jó tíz-húsz évig biztosan senki sem fog a saját szemével látni - akkor is legfeljebb úgy, ha a Marsot meghódító asztronauták visznek magukkal egy bazinagy távcsövet is.

Az amerikai űrügynökségnek asztronautája nem, bazinagy távcsöve viszont már most is van a vörös bolygónál: úgy híják, hogy HiRISE kamera, ami a Mars körül keringő Mars Reconnaissance Orbiter űrszondán van elhelyezve, az újrakalibrálásához pedig a Földet használták viszonyítási pontnak.

A kicsit elmosódott fotón Ausztrália, az Antarktisz és Délkelet-Ázsia egy kis része látható, vagyis a személyiségi jogaid miatt biztosan nem kell aggódnod, ugyanakkor figyelemre méltó, hogy milyen jó minőségű képet sikerült összehozni egy olyan kamerával, ami nem kifejezetten arra lett kitalálva, hogy 205 millió kilométerre levő dolgokat fotózzanak vele.

A képen egyébként a Föld és a Hold pozíciója kicsit megtévesztő, hiszen a két égitest a valóságban ennél távolabb van egymástól, viszont a kép készítésének idejében a Marsról nézve nem voltak egy vonalban.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon