Futurisztikus repülőt épített a Google alapítója

Többször is írtunk már róla, hogy Larry Page, a Google egyik alapítója Kitty Hawk néven "repülő autókat" épít, és bár a Flyert a legkevésbé sem neveznénk autónak, repülni kétségkívül repül.

Elég szép teljesítmény, főleg, ha azt vesszük, hogy honnan jutottak el idáig, ugyanis a Flyer első prototípusa még így nézett ki:

A végleges változat viszont már ilyen:

A Flyer egyik nagy előnye, hogy alig egy órás "kiképzés" után bárki tudja vezetni, és őszintén szólva elég szórakoztatónak tűnik a dolog, bár a 10 km/h-s sebessége és a maximum húsz perces üzemideje miatt arra azért elég kevés esélye van, hogy kiszorítsa a garázsból a SUV-ot.

Legalábbis egyelőre, merthogy Larry Page-nek vannak ennél merészebb tervei is: az Airbushoz és az Uberhez hasonlóan a Kitty Hawk is fejleszt egy repülő taxit Cora néven, ami már tényleg alapjaiban változtathatja majd meg a városi közlekedést.

A Google alapítója most éppen a légi közlekedést forradalmasítja

2018 kétségtelenül a légitaxik éve, az elmúlt néhány hónap alapján pedig a kérdés már nem az, hogy lesznek-e "repülő autók", hanem hogy ki szakítja át elsőként a célszalagot. Bár a versenyben már olyan cégek is érdekeltek, mint az Airbus, a Bell vagy az Uber, úgy tűnik, senki sem áll annyira jól, mint a Larry Page által alapított Kitty Hawk, akik hamarosan meg is kezdik a légitaxijuk tesztüzemét Új-Zélandon.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon