A Google új VR-szemüvegéhez már telefon sem kell

A Google egyszer már betört a virtuálisvalóság-bizniszbe a tavaly piacra dobott Daydreammel, most viszont a vezetést is átvennék egy olyan szemüveggel, amihez mobil sem kell.

Ez főleg azoknak jó hír, akiknek nincs Daydream-kompatibilis telefonjuk, vagyis... majdnem mindenkinek: a Google előző VR-szemüvege egyelőre csak néhány telefonnal működik együtt, jellemzően olyanokkal, amik a magyar szolgáltatóknál még véletlenül sem kaphatók.

A Google I/O konferencián beharangozott szemüvegekhez viszont nem kell mobil (és méregdrága számítógép sem), hiszen az egész hardver magába a szemüvegbe lesz beépítve. Hogy pontosan milyen hardver, azt egyelőre nem lehet tudni, de mivel a HTC és Lenovo által gyártott szemüvegek a Qualcomm-mal szoros együttműködésben készülnek, feltételezzük, hogy a teljesítménye valahol egy csúcskategóriás telefon szintjén fog mozogni.

Az igazán nagy újítás a mobilos VR-szemüvegekhez képest, hogy ezek a headsetek a Google Wordlsense mozgásérzékelős-technológiával érkeznek, vagyis képesek teljesen lekövetni a pozíciónkat. Ez a funkció pedig dealbreaker lehet, hiszen hasonlóra eddig csak a számítógépekhez készült, jóval drágább virtuálisvalóság-szemüvegek voltak képesek.

Az igazán nagy kérdés így a szemüveg ára: a csak Samsungokkal működő Gear VR-hoz és a már említett Daydream-hez 30-40 ezer forint környékén lehet hozzájutni, az Oculus Rift és HTC Vive ára pedig jócskán százezer fölött kezdődik, vagyis a Google-nek valahova a kettő közé kéne belőnie okosan az árat ahhoz, hogy a Worldsense-szemüvegek sikeresek lehessenek.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon