Íme a kínai csapásmérő rakéta, amit sok szakértő kivédhetetlennek tart

A kínaiak már 2014 óta tesztelik a HGV-t (Hypersonic Glide Vehicle, hiperszonikus siklógép), amely egy olyan új típusú fegyverrendszer, amelytől még az Egyesült Államok vagy Oroszország is joggal tarthat. Tavaly novemberben is volt két teszt, ezúttal pedig ismét erőpróbának vetették alá a DF–17 típusú rakétamodellt.

A HGV is képes arra, hogy robbanótöltetet juttasson el egy távoli célpontig, a döntő különbség viszont a hagyományos és a jelenleg tesztelt fegyverrendszer között az, hogy ez sokkal alacsonyabban és gyorsabban repül, így lényegében a mai rakétavédelmi rendszerek nem szúrnák ki azt. Legalábbis jelen állás szerint, amíg ott is meg nem történnek a szükséges fejlesztések.

Sok szakértő kivédhetetlennek tartja a HGV-t

Feltételezések szerint 2020-ra válik bevethetővé a védelmi rendszert kicselező rakéta, amelynek hatótávolsága 2000 és 2500 kilométer közötti, és akár a hangsebesség tízszeresével is repülni tud. A hiperszonikus siklót alacsony pályája és hatalmas sebessége miatt több amerikai szakértő is kivédhetetlennek tart, és csak reménykedni tudunk benne, hogy semmi esetre sem jut az észak-koreaiak kezére. Szerencsére a két ázsiai állam között már korántsem olyan baráti a kapcsolat, mint régen:

(forrás: AerotechEndadget)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon