Ebből a videóból megtanulhatod, hogyan kell letenni egy utasszállítót

Vagy nem, de emiatt ne aggódj. Hogy az elméleti tudást mennyire tudod átültetni a gyakorlatba, úgyis csak akkor fog kiderülni, amikor élesben is kipróbálod.

Ahhoz pedig az kéne, hogy egy olyan gépen utazz, amelyiken mindkét pilóta kidőlt/meghalt/kiugrott, és úgy alakul, hogy emiatt a tíz perces videónak az egyszeri végignézése miatt a több száz utasból te nyered meg a "ki ért legjobban a Boeing vezetéséhez" című különversenyt. Ez azért elég valószínűtlen forgatókönyv, lássuk be.

Valószínűleg Tim Morgan sem igazán azért készítette el ezt a kis oktatóvideót a 737-es szakszerű landolásáról, mert úgy gondolta, hogy ezzel tömegek életét fogja megmenteni, hanem mert ennyire lelkiismeretes: valaki megkérdezte a tapasztalt pilótától a Quorán, hogyan kell leszállni egy utasszállítóval, ő pedig a kimerítő szöveges válasz mellé még ezt a videót is mellékelte.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Hogy lehetsz produktívabb és stílusos egyszerre? Összegyűjtöttünk 7 nagyon menő tech-cuccot, hogy megmutassuk.

A kutatások azt mutatják, hogy a kézzel írt jegyzetek sokkal jobban rögzülnek, mint a digitálisan begépeltek. Ha mégis szereted digitálisan kezelni a dolgaid, akkor a bluetooth tollakat neked találták ki. Néhányukhoz speciális papírra van szükség (ilyen a Livescribe 3 Smart Pen), de vannak, amik simán működnek hagyományos papíron vagy digitális felületeken is (mondjuk az Equil Smartpen). Ha kész a jegyzet, a tollak saját applikációjával már simán szerkesztheted vagy rendszerezheted is őket.

 

Ezzel most nem valami nagyon mély gondolatot akarunk megosztani. Tényleg jó, ha tudod, hogy merre kell menned, és a Navdy, az autók Google-szemüvege ebben segít, anélkül, hogy levennéd a szemed az útról. A navigációt egy projektor segítségével egy képernyőre vetíti, de érintés nélkül, pusztán hangvezérléssel tudunk hívásokat fogadni és indítani, üzenetet olvasni és küldeni vagy tweetelni is akár. 529 dollárért most előrendelhető.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=124&v=pKL4PJICS40

A Monsieur egy olyan robotikus bártender, ami bármilyen italt kikever neked pillanatok alatt. Több mint 30 italreceptet ismer, és a telefonodon keresztül is leadhatod neki a rendelésed, hogy ezzel is időt spórolj.

Néha tök felesleges órákat gondolkodással tölteni, a legjobb ötletek úgyis akkor jönnek, ha elengeded magad. Sokan csocsóznak vagy meditálnak egy kicsit, de vannak, akiknek pont a zuhany alatt jönnek a legjobb gondolatok. Hát ha még a legjobb zenéidet is hallgatod közben! A Kohler megcsinálta a Moxie-t, ami zuhanyfej és hangszóró is egyben. 200 dollárért a miénk.

Mondjuk egy forró teával vagy kávéval, amiben az iKittle segít. A masinának bármikor bárhonnan szólhatsz, hogy forraljon neked vizet vagy tejet a kedvenc reggeli italodhoz. Mondjuk nehéz elképzelni, hogy az az 1 perc életbevágó lenne, amíg egy mezei vízforraló megoldja ugyanezt a kérdést, de azért menő kis gép.

(forrás: Entrepreneur)