Tudtad, hogy egy kattintással 20%-kal növelheted meg az iPhone üzemidejét?

A módszer a következő: keresd ki a Facebook appot az alkalmazások között, és kattints a törlésre. Bumm, az iPhone-od máris 20%-kal tovább bírja.

A módszer hatékonyságát több egymástól független tesztelő is megerősítette, akik nagyjából 15-20%-os növekedést tapasztaltak az akkumulátor üzemidejében, ha az alkalmazás helyett egyszerűen a Safari böngészőből jelentkeztek be Facebookra, ráadásul még közel 500 megabájt helyet is meg lehet spórolni vele.

Ezért persze hozni kell kisebb áldozatokat, hiszen ha böngészőről tolod a fészt, akkor az értesítéseket csak akkor fogod látni, ha megnyitod az oldalt, és képeket is csak közvetlenül a Facebook kezelőfelületéről tudsz feltölteni. Azoknak viszont, akik folyamatosan versenyt futnak az akkumulátorukkal, ez maga lesz a megváltás.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

A cím talán kicsit korainak hangzik elsőre, hiszen a Samsung új csúcsmobiljának bemutatójáig még hetek vannak hátra - ám ahogy az lenni szokott, a telefonról készült képek már elkezdtek kiszivárogni.

Az első képen a telefon hátulját csodálhatjuk meg, aminél a legnagyobb változás, hogy enyhén lekerekített, ennek köszönhetően minden bizonnyal kényelmesebb fogást biztosít majd az S6-nál. A másik apró változás, hogy a kamera már nem dudorodik ki annyira a telefonból.

A második képen a Galaxy S7 Edge látható, amiről sok mindent a fotó alapján nem tudunk mondani, hiszen legfeljebb az benne a meglepő, hogy mennyire nincs benne semmi meglepő. Vagyis pont úgy néz ki, mint az S6 Edge, igaz, a hírek szerint a kijelzője 5,1-ről 5,5 colosra nő. Na ezt ebből a képből pont sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk.