Egy magyar vállalkozónak van a legmenőbb névjegykártyája a világon

Csordás Róbert a Mobilecg.hu technológiai vezetője, a névjegykártyáját látva pedig biztos, hogy azonnal üzletet kötnénk vele.

A Mobilecg.hu ugyanis a szívműködést diagnosztizáló mobil EKG-készülékek gyártásával foglalkozik, és ugyan, mi lehetne meggyőzőbb, hogy értik a dolgukat, mint egy olyan névjegykártya, ami önmagában egy miniatűr EKG-készülék?

A névjegykártya a hüvelykujjaink ráhelyezésével ad képet a szívműködésünkről, és bár a pontatlansága miatt orvosi vizsgálatra nem igazán alkalmas, az biztos, hogy pokoli meggyőző lehet, amikor egy konferencián valakinek a kezébe nyomod.

Zseniális ötlet, és hogy mennyire hasznos reklámszempontból egy ilyen kártya, azt jól jelzi, hogy a külföldi oldalak (köztük a Gizmodo) viharos gyorsasággal kattantak rá a névjegykártyára.

Ha te is rákattantál, akkor pedig van egy jó hírünk, ugyanis a Mobilecg.hu oldalán jelezheted, ha téged is érdekelne egy ilyen kártya, így ha elég érdeklődés mutatkozik iránta, hamarosan meg is rendelheted a sajátodat, nyolcezer forint körüli áron.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Andy Rubin, az Android alapítójának kutyája a parkolóban futott össze a Boston Dynamics Spot névre hallgató acéldögével, aki még visszaszólni sem tudott a területét hősiesen védelmező terriernek.

Mondjuk ha a Boston Dynamics szájat és fogakat is tervezett volna Sportra, akkor a küzdelem kicsit egyoldalú lett volna, de a robotkutyának erre nem igazán van szüksége, hiszen a feladata elsősorban a felderítés és megfigyelés olyan terepen, ahol a hagyományos módszerek csődöt mondanak.

Az ember legjobb barátja amúgy nem igazán van oda a robotokért, ezt már mi is megtapasztaltuk anno, amikor a robotporszívónkat vittük el a közeli kutyasétáltatóra. Lehet, hogy tudnak valamit, amit mi még nem?