Végre egy repülő autó, ami tényleg repül

Ha azt halljuk, hogy repülő autó, egy ideje már csak lemondóan legyintünk, hiszen a rengeteg ígérgetés közben (amibe már az Airbus is beszállt) csak egy dolgot nem nagyon láttunk: hogy a repülő autó valóban repülne is.

A Lilium Aviation videójára viszont felkaptuk a fejünket, hiszen az ő, eredetileg 2018-ra ígért autójuk már tényleg repül, igaz

  • egyelőre csak utas nélkül,
  • és nem is annyira autó, mint inkább egy egyszemélyes kis repülő.

A technológia ennek ellenére valóban forradalmasíthatná a közlekedést, hiszen a Liliumnak nem kell kifutópálya a fel- és leszálláshoz, tehát akár a kertben vagy a háztetőn is parkolhatunk vele. A gépet a szárnyakon elhelyezett 36 kisebb rotor hajtja, amelyek mozgathatóak, így a Lilum nem csak le és fel, hanem előre és hátra is képes közlekedni (enélkül mondjuk nem is lenne túl sok értelme).

A prototípus képességei is egészen meggyőzőek, hiszen a fejlesztők szerint a Lilium akár két embert is képes elszállítani nagyjából 300 kilométeres távolságba, végsebessége pedig eléri a 300 km/h-t. Vagyis kevesebb mint egy óra alatt kint lehetsz vele Bécsben, de bátrabbak akár egy London-Párizs utat is megkockáztathatnak vele.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon