Tudósok szerint a kutyáknak van egy szuperképessége, amiről eddig nem is tudtunk

Tudod, melyik szuperhős az, akinek farka van, és látja a mágneses mezőket maga körül? Hát nem Deadpool, az biztos (rá a kettőből csak az egyik igaz), hanem négylábú barátaink, a kutyák.

Európai kutatók nyolcvan különböző állatot vizsgáltak meg azt kutatva, hogy vajon rendelkeznek-e a mágneses mezők látásáért felelős cryptochromes 1 molekulával, amit korábban olyan állatoknál figyeltek meg, mint a denevérek vagy az egerek. A nagyszabású kutatás megállapította, hogy a kutyaalkatúak (így a kutyán kívül a farkasok, medvék, rókák stb.) szemében is megvan a molekula, így minden bizonnyal képesek a magnetorecepcióra. Ezzel szemben a macskaalkatúak nem.

Egyelőre nem teljesen világos, hogy az állatok pontosan hogyan profitálnak abból, hogy látják a mágneses tereket, de a legvalószínűbb, hogy a vadászatban vagy a tájékozódásban lehet hasznukra.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Manapság már nem ritka, hogy egy-egy jól sikerült számítógépes animációról csont nélkül benyeljük, hogy valódi, de az azért elég ritkán fordul elő, hogy a valóságról hisszük azt, hogy számítógépes animáció.

Márpedig Nobumichi Asai és az Intel közös kis arcfestő-projektje pont olyan, amiről még akkor is nehéz elhinni, hogy valóságos, ha pontosan tudod, hogy amit látsz, az valójában nem más, mint egy emberi arcra projektorral rávetített animáció.