Megmutatjuk a napkeltét úgy, ahogyan valószínűleg sohasem fogod látni

A Roszkoszmosz kozmonautája, Anton Nyikolajevics Skaplerov jelenleg a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) tartózkodik. És ha már ott van, kutat, fotózgat, beszámol, miegymás.

Az űrállomáson tartózkodó asztronauták amúgy is gyakran számolnak be mindennapjaikról, és most (szerencsénkre) Anton Skaplerov csodálatos napkeltéjében is osztozhatunk. Ahogyan ő fogalmazott:

Kik vagyunk mi, hogy vitatkozzunk vele? Nézd csak meg:

Az ISS legénysége egyébként jelenleg is kísérleteket folytat, amelyekkel többek között azt próbálják kideríteni, hogy az űrben töltött idő milyen hatást gyakorol az emberi szervezetre – néhány jelentős mellékhatással már most is tisztában vagyunk –, valamint milyen molekuláris veszélyeket jelent az űrutazás az asztronautákra. Ezzel mondjuk valóban nem árt képben lenni, főleg, ha egy nap valóban a szomszédbolygó meghódítására adjuk a fejünket:

Vasember részletesen kifejtette, hogyan lehetne kivitelezhető a Mars kolonizálása

Elon Musk - azaz való világunk „Vasembere" - tavaly már beszélt egy nemzetközi űrhajózási kongresszuson a Mars kolonizációjának terveiről, most viszont részletesen elmagyarázta, miként képzeli megvalósítani nagyszabású elképzeléseit. A vörös bolygó betelepítésének víziója az újrahasználható rakéta és űrhajó kombinációján alapul, amelyet Musk bolygóközi közlekedési rendszernek (Interplanetary Transport System, ITS) nevez.

(forrás: Twitter)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon