Forradalmi dizájnnal tarol a következő kínai szupertelefon

A Meizu Pro 7 két kijelzővel érkezik, és ez még nem minden.

Nem tudjuk, rajtunk kívül más is észrevette-e, de nekünk úgy tűnik, hogy az elmúlt időszakban a kínaiak már nem csak abban tűnnek ki, hogy olcsóbb (és legalább ugyanolyan erős) telefonokat gyártanak, mint a konkurencia, de innovációban is egyre inkább átveszik a kezdeményezést: a Xiaomi bemutatta az első keret nélküli telefont, a (kínai TCL tulajdonában levő) Alcatel Flash duál előlapi kamerát kapott, a Huawei a multifunkciós Home-gombbal alkotott nagyot, és könnyen lehet, hogy a kínaiak a hajlítható kijelzővel és a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval is beelőzik az Apple-t és a Samsungot.

Szóval annyira már meg sem lepődünk, hogy megint egy kínai gyártónak jutott eszébe egy izgalmas újítás, mégpedig a Meizunak, aminek új csúcstelefonja a hátlapba épített kijelzővel érkezik. A Meizu Pro 7 hátoldalán egy 1,9 colos, 536x240 pixeles AMOLED kijelző található, amin éppen kényelmesen elférnek azok az infók, amik miatt nem érdemes feloldani a képernyőzárat, vagyis a pontos idő, az értesítések és az időjárás.

Ennél is hasznosabb viszont, hogy így már nagyjából tök mindegy, milyen az előlapi kamera (amúgy 16 megapixeles), a hátlapi 12 megapixeles duál kamerával is egészen nyugodtan lőhetjük a szelfiket, hiszen a kis kijelzőn látjuk a képet. Meg persze az sem mindegy, hogy a mini kijelzővel felszerelt telefon annyira jól néz ki, hogy ha semmilyen funkciója nem lenne, akkor is kéne.

Mivel nem egy sima csúcstelóról van szó, hanem kínai csúcstelóról, természetesen brutális teljesítményt kapunk nevetséges áron, ami azt jelenti, hogy az 5,7 colos QHD kijelzővel, 6 GB RAM-mal és a Snapdragon 835 szintjén mozgó tízmagos MediaTek Helio X30 procival felszerelt Meizu Pro 7 Plushoz gyakorlatilag egy középkategóriás telefon árán, 530 dollárért juthatunk hozzá.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon