Valentin-napi must see: mi történik az emberi szervezettel egy atomtámadás után?

Long story short: ha szerencséd van, simán elpárologsz vagy elolvadsz (nem a meghatottságtól), ha viszont kevésbé vagy szerencsés, akkor a halálod lassú és fájdalmas lesz. Szép kilátások szerdára.

Ha hosszabban is érdekel: atomtámadás esetén az elsődleges pusztítást ugyanúgy a lökéshullám végzi, mint bármilyen más bombánál, ám a hagyományos bombákkal ellentétben a lökéshullám sokkal nagyobb (ergo sokkal pusztítóbb is) lesz, másrészt ha valahogy túl is éled a dolgot, azzal még egyáltalán nem úsztál meg semmit.

A második kör az elektromágneses impulzusé, ami ha szerencséd van, egyszerűen élve eléget, ha pedig nincs szerencséd, akkor nagyon súlyos égési sérüléseket okoz neked. De akkor sem röhöghetsz őszintén, ha elég távol voltál ahhoz, hogy megúszd a hősugárzást, ekkor ugyanis a radioaktív sugárzás fog végezni veled: az atomcsapás hosszú távú hatásai közül a legsúlyosabb, hogy sokkal nagyobb eséllyel leszel rákos, és mivel egy nukleáris csapás a környezetet, így a vizet és a talajt is beszennyezi, nagyon nehéz elkerülni, hogy egy atomtámadás után kisebb-nagyobb mértékben ne érje sugárzás a szervezetedet.

Szóval ezt nem árt fejben tartani:

Ezek a legbiztonságosabb helyek egy atomtámadás esetén

A legtöbb ember valószínűleg eléggé zavarban lenne, hogy mit kell csinálni, ha egyszer csak meglátna egy gombafelhőt, de van néhány egyszerű szabály, amelyeket még a legnagyobb pánikolás közepette sem fogsz elfelejteni. Budapesten a legkézenfekvőbb természetesen a kettes és a hármas metró mélyebben fekvő állomásai, amelyeket eredetileg is úgy alakítottak ki, hogy atomtámadás esetén hermetikusan le lehessen zárni őket.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon